Knieblessure noopt Ryan van de Lagemaat tot vroegtijdige opgave in Jerez

318
ryan-van-de-lagemaat
Ryan van de Lagemaat | foto© Lagemaat racing

Het zat Ryan van de Lagemaat niet echt mee in de zevende wedstrijd voor het WK Junior Moto3 Kampioenschap in het Spaanse Jerez. Een opgezwollen knie noopte de KTM coureur al vroeg in de eerste race tot vroegtijdige opgave.

Tijdens zijn gastoptreden in de British Moto3 wedstrijd, dat een week eerder op het TT Circuit Assen werd verreden, kwam de 18-jarige ten val. Daarbij kwam hij op zijn knie terecht. Maar ondanks een beetje pijn leek er niest aan de hand. Met goede moed werd er vertrokken naar het zuiden van Spanje waar op het circuit van Jerez de volgende ronden voor het WK op het programma stond.Tijdens de eerste training begon de knie langzaam maar zeker parten te spelen waardoor Van de Lagemaat niet echt voluit kon gaan. Na een controle aan de arts in de medische kliniek werd er niets aparts geconcludeerd. Het advies om de knie rust te geven en niet al teveel te belasten.

Ryan van de Lagemaat: “Ik was blij dat er niets aan de hand was. Ik had totaal geen last van de knie en het advies van de arts heb ik uiteraard opgevolgd.”

Maar tijdens de tweede trainingen waar de startplaatsen werden bepaald ging het langzaam maar zeker steeds slechter. De pijn in de knie werd steeds erger waardoor Van de Lagemaat niet echt voluit kon gaan.

Ryan van de Lagemaat: “Ik wilde persé niks forceren. Ik ben vrij lang een als ik helemaal opgevouwen op de motorfiets zit moet ik de knieën naar binnen vouwen. Dat zorgde langzaam maar zeker dat het behoorlijk veel pijn ging doen en daardoor kan je eigen niet goed concentreren”. Na afloop werd er nogmaals een bezoek gebracht naar het medisch centrum en kreeg Van de Lagemaat enkele pijnstillers voor zondag.

Belangrijke stap voorwaarts
Met de nodige pijnstillers in zijn lichaam stond Ryan van de Lagemaat zondag optimistisch aan de start van de eerste wedstrijd voor het WK Junior Moto3 race. De wedstrijd uitrijden en kijken hoe het zou gaan was het motto. Maar na enkele ronden kwam de KTM coureur de pits inrijden. De pijn in zijn knie werd dusdanig heftig dat hij besloot om te stoppen.

Ryan van de Lagemaat: “Het ging gewoon niet meer. Een wedstrijd is iets anders dan een training. Ik was heel hoopvol dat het zou gaan maar je bent met enkel andere coureurs in een strijd gewikkeld. Maar de pijn was zo heftig dat ik geen onnodige risico’s wilde nemen. Niet voor mezelf maar ook niet voor andere coureurs. In goed overleg hebben we besloten om de tweede manche niet meer te rijden. Dat was wel even balen maar gezondheid gaat voor. Ik ben in Nederland naar de arts geweest en hij heeft mij rust voorgeschreven. Er zit een inwendige bloeding bij de knie en die moet met rust beter worden. Er zit nu niets anders in dat ik even rust neem.”

Inmiddels is bekend dat Van de Lagemaat ook komend weekend de FIM CEV Repsol ronde in Albacete vanwege zijn knieblessure aan zich voorbij moet laten gaan.