Knieblessure noopt Van de Lagemaat tot vroegtijdige opgave

151
ryan-van-de-lagemaat
Ryan van de Lagemaat | Lagemaat Racing

Het seizoen zit er voor Ryan van de Lagemaat weer op. Het Ricardo Tormo circuit van Valencia vormde het decor voor de laatste race voor het CEV Junior World Championship.

De verwachtingen van de KTM coureur voorafgaande aan deze wedstrijd waren hoopvol. Na enkele weken revalidatie kreeg de 21-jarige coureur groen licht van de doktoren. Voordat het Lagemaat Racing naar Spanje vertrok trainde Ryan van de Lagemaat twee dagen op een supermoto om zijn conditie op peil te krijgen. Maar in de wedstrijd bleek de linkerknie niet voldoende hersteld te zijn en was hij noodgedwongen vroegtijdig de pits op te zoeken.Ryan van de Lagemaat: “Dit is niet de afsluiter die ik heb mij had voorgesteld. Gedurende de herstelperiode heb ik wel aan mijn conditie kunnen werken zonder daarbij de knie te belasten. Ik had weinig hinder en daarom heb ik nog twee dagen op een supermoto getraind. Deze motorfiets is hoger dan mijn Moto3 motor waar ik meer opgevouwen opzit. Ik was ervan overtuigd dat het weer zou gaan. Maar op een gegeven ging het gewoon niet meer. Ik had hier graag nog een sterke race willen rijden maar het is helaas niet anders.”

De Spaanse organisatie had op donderdag en vrijdag twee vrije trainingen op het programma staan. De weersomstandigheden waren niet echt ideaal te noemen. Veel wind en lage temperaturen zorgden voor de nodige valpartijen. Ondanks deze omstandigheden verliepen deze twee dagen erg goed voor de KTM coureur en was hij hoopvol gestemd voor de laatste twee wedstrijden.

Van de Lagemaat kwalificeerde zich zaterdag als zevenendertigste, een klassering waar hij absoluut niet tevreden over kon zijn.

Ryan van de Lagemaat: “De motorfiets liep in de eerste training niet helemaal als we hadden gehoopt. Na het analyseren van de data hebben mijn monteurs Freek en Mike de motor compleet omgebouwd naar een andere set-up voor de tweede kwalificatie. De tijden waren direct goed. Helaas kon ik niet het juiste groepje vinden om een goede tijd neer te zetten.”

Als je achteraan een race moet beginnen is het altijd moeilijk om een goede eindklassering te scoren. Direct na de start Ryan de Lagemaat enkele plaatsen winst te pakken. Op jacht naar een groepje rijders vroeg hij echter teveel van de banden wat hem in de eindfase opbrak.

Ryan van de Lagemaat: “Ik wist naar hun toe te rijden maar een paar ronden voor het eind voelde ik dat ik dat de banden te weinig grip hadden. Toen werd het lastig mijn opmars voort te zetten. In de tweede manche voelde ik meteen aan het begin van de race dat ik last kreeg van mijn knie. De pijn werd te heftig en daarop besloot ik de pits in te rijden. Doorgaan zou teveel risico betekenen en ik wilde de blessure niet erger maken. Erg jammer maar mijn gezondheid gaat voor alles”.

Link: Volledige uitslagen FIM CEV Repsol Valencia

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App