Kroeze kan zijn goede tempo op de Lausitzring niet omzetten naar gewenste resultaten

118
sander-kroeze
Sander Kroeze | foto© Tiny Kolsters

Sander Kroeze wist zich als vijfde te kwalificeren voor de IDM Supersport wedstrijden op de Lausitzring. De MGM Yamaha rijder liet zien dat hij het tempo had om te vechten voor de podiumplaatsen, alleen wist hij vanwege een verkeerde bandenkeuze in de eerste race en een crash in de tweede manche niet tot de gewenste resultaten te komen.

Sander Kroeze kwam in het weekend van 24 t/m 26 augustus in actie voor de zevende en achtste race van het seizoen in het IDM Supersport kampioenschap. Sander noteerde een nette vierde tijd in de tweede vrije training op vrijdagmiddag. In de eerste kwalificatie was de baan nat en dat was de eerste keer dat Sander met de Yamaha R6 een volledige sessie moest rijden in deze omstandigheden. Sander wist dit goed te doorstaan met een elfde tijd. In de tweede kwalificatie was de baan droog en vocht Sander voor een plaats op de eerste startrij. Uiteindelijk kwam Sander net iets tekort en kwalificeerde hij zich als vijfde voor de races van zondag.Sander verloor in de eerste bocht meerdere posities en lag in negende positie bij de eerste doorkomst. Vervolgens wist de 16-jarige coureur te versnellen en naar het groepje toe te rijden die vochten voor de derde plaats. Op het moment dat de Yamaha-rijder bij het groepje was aangekomen, bleek dat de achterband al zo goed als op was. Sander kon daardoor het tempo niet vasthouden en finishte als achtste.

Sander over zijn wedstrijd: In de eerste bocht werd ik geblokkeerd door een andere rijder en dat kostte mij vier plaatsen. Ik wist mij te herpakken en wist met goede rondetijden naar de groep voor de derde plaats te rijden. Helaas hadden we gekozen voor de verkeerde achterband, want deze was net over de helft van de race al helemaal op en ik kon mijn rondetijden daardoor niet vasthouden.’

Voor de tweede manche was er een ander type achterband gemonteerd, alleen Sander had opnieuw geen goede start. Vanaf een achtste positie wist hij zich wel binnen een paar ronden naar de zesde plaats te sturen. Vervolgens was Sander bezig om het gat dicht te rijden naar de groep die in gevecht was voor de laatste podiumplaats, totdat hij in de zesde ronde in de voorlaatste bocht iets op de witte lijn kwam en crashte. Sander zelf bleef ongedeerd, maar zijn wedstrijd was wel voorbij.

Sander: Mijn start was niet super en ik moest ook even wennen aan de andere band. Vervolgens kon ik wel weer mijn tijden rijden uit de eerste race en probeerde naar het groepje voor mij toe te rijden. Ik kwam iets op de witte lijn en crashte. Enorm balen van de crash, maar over twee weken in Assen gaan we er weer vol tegenaan!’

Sander Kroeze gaat zich nu opmaken voor de thuisrace, die van 7 t/m 9 september wordt verreden op het TT Circuit Assen. We hopen u natuurlijk in Assen te zien om Sander aan te moedigen naar mooie resultaten in de IDM Supersport!

 

Handige links IDM Lausitzring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag