KTM RC390 Cup: Guus Boes wint in Brno

30
ktm
KTM RC390 podium Brno | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Guus Boes heeft in het bijprogramma van de Monster Energy Grand Prix České republiky de Nederlandse KTM RC390 Cup race op zijn naam geschreven. Bibi Damen en Rick Kooistra mochten zaterdagmiddag na afloop van de race met Boes als tweede en derde mee naar het podium.

Voor de Nederlandse KTM RC390 Cup coureurs stond er dit weekend op het circuit van Brno een wedstrijd op het programma, een wedstrijd die samen verreden werd met de Duitse ADAC Junior Cup klasse.

Vrijdag werden er twee kwalificaties verreden en zaterdagmiddag direct na afloop van de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup wedstrijd stonde de elf ronden durende race op het programma.

Bij de start was het de van pole vertrokken Glenn van Straalen die het snelste weg was maar bij de eerste doorkomst was het Milan Merckelbagh die de leiding in handen had. De Limburger kon niet lang genieten van deze leidende positie en was het de Duitser Brian David Hart die de leiding in handen had voor Guus Boes, Max Schmidt, David Kuban terwijl Merckelbagh terug was gevallen naar de zevende plaats.

Wat volgde was een verbeten strijd vooraan het veld waarbij de Duitse ADAC Junior Cup coureurs en de Nederlandse KTM RC 390 Cup coureurs elkaar regelmatig afwisselden aan de kop van het veld.

In de vijfde ronde viel ook Van Straalen weg uit de voorste gelederen weg vanwege een crash, notabene samen met de in de beginfase teruggevallen Merkelbagh. Beiden konden hun wedstrijd weg nog wel vervolgen maar even later kwam Van Straalen teleurgesteld de pits binnen rijden.

Na zeven ronden ontstond er een groep van zes rijders – Hart, Schmidt, Kuban, Schäfer, Boes en Damen – die een klein gaatje wisten te slaan op de rest van het veld.

In de voorlaatste ronde viel deze groep uiteen in twee groepen van drie rijders waarbij Kuban, Schäfer en Schmidt leken uit te gaan maken wie als eerste over de finish zou komen. In de laatste ronde wisten Hart, Boes en Damen echter weer de aansluiting te vinden.

De zes rijders kwamen dan ook meer naast dan achter elkaar de laatste bocht uit op het dertien meter brede Brno circuit om vervolgens richting de zwart/wit geblokte vlag uit te maken wie als eerste zou worden afgevlagd.

Het was uiteindelijk Schäfer die deze strijd in zijn voordeel wist te beslissen gevolgd door zijn Duitse collega’s Hart, Schmidt en de Nederlanders Boes en Damen.

KTM RC390 Cup
Boes werd hierdoor de winnaar van de KTM RC390 Cup wedstrijd op slechts 0,198 seconde gevolgd door Damen en de als achtste algemeen afgevlagde Kooistra.

Ryan Vos werd vierde voor Roy Voermans, Rien den Ouden, Jeroen van de Vijfeijke, de vanwege een crash ver teruggevallen Merkelbagh, Dennis van Melzen, Heesakkers.

Naast Van Straalen moesten ook Koen Meuffels (mechanische problemen) en Bart Meekes de strijd vroegtijdig staken.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag