Home Nationaal Kyle Ryde nieuwe teamgenoot Kenan Sofuoglu

Kyle Ryde nieuwe teamgenoot Kenan Sofuoglu

152
kyle-ryde
Kyle Ryde | foto© Kawasaki Racing

Kyle Ryde wordt in 2017 de nieuwe teamgenoot van Kenan Sofuoglu binnen het Kawasaki Puccetti Racing WorldSSP team. Het jonge Britse talent neemt de plaats in van Randy Krummenacher die binnen het team de overstap zal maken naar de WorldSBK klasse.

Dat zaken snel kunnen veranderen in de huidige racerij ondervond de negentien jarige Kyle Ryde onlangs aan den lijve. De Brit had voor zichzelf al besloten zijn actieve wegrace carrière (noodgedwongen)te beëindigen maar dankzij de hulp en aanmoedigingen van o.a. landgenoot en tweevoudig World Superbike kampioen Jonathan Rea, vijfvoudig World Supersport kampioen Kenan Sofuoglu, Kawasaki en de mensen van Pucetti Racing ging de Brit overstag en werd er onlangs toch een deal gesloten om komend seizoen als teamgenoot op te treden van Sofuoglu binnen het Kawasaki Puccetti Racing WorldSSP team.Ryde, die in het seizoen 2015 als wildcard coureur een podium wist te scoren tijdens de World Supersport wedstrijd op het circuit van Donington Park, kwam het afgelopen seizoen als vaste rijder uit in de World Supersport klasse. Het zat de jonge Brit echter niet mee, zo werd er tijdens het seizoen van motormerk gewisseld en kreeg hij door diverse oorzaken nagenoeg geen kans om zijn talent te tonen.

Na de laatste wedstrijden op een Kawasaki ZX-6R gereden te hebben vond de Brit zijn plezier in het racen wel terug alleen vanwege diverse oorzaken en de tijdens het seizoen ontstane problemen bleek een start voor 2017 simpelweg niet meer haalbaar. Nadat de al genoemde namen in de bres sprongen voor de talentvolle Brit is het op het laatste moment toch nog goed gekomen en zal hij eind januari in Jerez voor het eerst een test afwerken op de Pucetti Racing Kawasaki en als teamgenoot van de regerend World Supersport kampioen op mogen treden.

Kyle Ryde: “Ik ben heel blij met deze kans die ik heb gekregen voor 2017 en de heel erg dankbaar naar de mensen die achter me zijn gaan staan en deze kans mogelijk gemaakt hebben. Als ik zie waar ik een week geleden stond – geen start in de WorldSSP en volop bezig om ergens een start te kunnen krijgen in mijn thuisland – dan kan ik jullie gerust vertellen dat het er allemaal niet rooskleurig uitzag. Het horen van deze kans was dan ook een geweldig gevoel. Het was een paar dagen nadat ik er voor het eerst met mijn manager Manuel over sprak ineens allemaal geregeld. Mijn nieuwe teamgenoot Kenan heeft een zwak voor me en hij bleef me dan ook maar berichten sturen met de vraag hoe het eruit zag en wat ik ging doen. Hij had me al zoveel geholpen, en dat terwijl hij niet eens mijn teamgenoot was. Ik weet zeker dat hij heel blij is nu het allemaal rond is. Naast Kenan heeft ook Jonathan Rea me heel erg geholpen, en ik ben heel erg blij en dankbaar dat deze twee coureurs me zoveel geholpen hebben.”

Ryde is de laatste coureur die een plaats heeft verworven binnen het Kawasaki Puccetti Racing Team, het team dat komend seizoen met Sofuoglu en Ryde van start zal gaan in de WorldSSP klasse, met Krummenacher haar debuut zal maken in de WorldSBK klasse en met Toprak Razgatlioglu op jacht zal gaan naar de titel in de EK STK1000 klasse.

Naast deze vier coureurs zal ook Michael Canducci nog deel uitmaken van dezelfde Puccetti WorldSSP pit-box set-up, de Italiaan zal echter uitkomen in het Puccetti Racing Junior Team FMI, een samenwerking tussen Pucetti Racing en de Italiaanse motorsportbond FMI.

 

Win, win, win……….

Ben jij ook één van de vele duizenden wegracefans die dagelijks geniet van het gratis Racesport.nl nieuws?  Steun het werk van de Racesport.nl redactie door mee te doen aan de 2016 Racesport.nl support actie, een actie waarmee er opnieuw fantastische prijzen te winnen zijn.

Mooier kunnen we het niet maken toch?   Lees meer: bit.ly/2eGpcd5