Laatste race eerste podium voor Leon Stolte

153
leon-stolte
Leon Stolte | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

In de laatste race van het seizoen verbaasde Leon Stolte iedereen, hij reed achter de meer ervaren IDM coureurs naar een derde plaats in de ONK SuperCup 600.

“Aan de ene kant hoop ik dat het volgende week gaat regenen, aangezien ik daarin goed uit de verf kan komen. Aan de andere kant hoop op droog weer, zodat ik een 1.46 kan rijden”, sprak Leon Stolte vorige week na de vijfde race in de OW Cup.

Het werden afgelopen weekend beide kanten. De 1.46.878 kwam er al in de training op vrijdag. Het bleef vrijdag droog op Assen en Stolte reed een nieuw persoonlijk record. Zaterdag volgde ’s morgens al vroeg de kwalificatie. In de regen reed Stolte een bijna perfecte derde ronde en zette met 2.01.86 de derde tijd neer. Voor het eerst mocht de jonge Nieuwleusenaar vanaf de eerste startrij vertrekken.

De eerste race werd zoals gehoopt een “wet race”, het regende en de baan was nog nat. Het was even wennen aan de voorste startrij, er werden een paar posities ingeleverd. Als regenrijder maakte Stolte zijn faam waar en reed daarna een constante race waarin hij op de zesde plaats eindigde. Het klapstuk volgde in de laatste race, het was droog met dreiging van regen volgens de diverse apps. Er werd voor slicks gekozen. Een juiste keuze, het bleef droog. Stolte was nu vanaf de eerste startrij wel goed weg en kwam steeds beter in zijn ritme. Iets teruggezakt knokte hij zich langzaam terug. Hij scherpte hier en passant nog even zijn record  weer aan naar 1.46.211. In de voorlaatste ronde lag hij vierde. Daar waar hij in de vorige twee races in de laatste bocht werd gepasseerd, deed hij het nu zelf en passeerde zo als derde de finish.

Stolte over zijn raceweekend “”We hebben goede keuzes gemaakt, de motor voelde goed aan en de vering was top afgesteld. Het was wel even heel veel op buienradar kijken. Ik zat tijdens de races lekker in mijn ritme. Ik ga de races zeker nog een aantal keren bekijken, want er zijn altijd dingen die beter kunnen.”

In de klassement van het Open Nederlands kampioenschap sprong Stolte, door dit resultaat, van een veertiende naar een tiende plaats. Zowel Start-racing als Leon Stolte waren blij dat het seizoen, hetzij verkort en aangepast, doorgang kon vinden. Stilstand was een achteruitgang geweest. “Wel jammer, maar begrijpelijk, dat er geen publiek bij de races aanwezig mocht zijn.”

 

Handige links finale races OW Cup Assen 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App