Leerzaam weekend met positieve wending voor Benro Racing

118
vasco-van-der-valk
Vasco van der Valk | foto© Henk Teerink

Benro Racing kwam afgelopen weekend in actie met een wildcard tijdens het World Superbike evenement op het TT Circuit Assen. Zowel Vasco van der Valk in de World Supersport als Milan Merckelbagh in de World Supersport 300 wisten moeilijk verlopen trainingsdagen om te buigen naar een goede wedstrijd.

Vasco van der Valk kwam voor Benro Racing uit in de World Supersport. De 18-jarige coureur kende veel technisch ongemak in de trainingen, waardoor er veel gesleuteld moest worden door de monteurs. Van der Valk mistte daardoor ook veel rijtijd, maar op zondag viel alles beter op zijn plaats. In de warm-up van zondagmorgen maakte Van der Valk al een stap en vanaf een zesentwintigste startplaats wist hij zich keurig naar voren te rijden. De Yamaha-rijder vond zelfs aansluiting bij een groep rijders die knokten voor de punten en kwam als achttiende over de eindstreep.

Milan Merckelbagh maakte zijn debuut in het World Supersport 300 kampioenschap. De Yamaha R3 motoren missen op dit moment vermogen ten opzichte van de andere merken, waardoor het voor Merckelbagh een zware opgave werd in dit sterke veld. Merckelbagh kwalificeerde zich als negenendertigste, maar wist een goede race neer te zetten. De 17-jarige coureur uit Heerlen vocht in een mooie groep en finishte na deze positieve race als tweeëntwintigste.

Van der Valk: ‘Ik heb heel tevreden over mijn wedstrijd, zeker gezien hoe het weekend is verlopen. We hebben veel problemen in de trainingen gehad en misten daardoor een paar sessies. Het is uiteraard wel balen, omdat we het gevoel hebben dat er meer in had gezeten. Ik vocht nu voor de groep voor P16, maar met een goed weekend hadden we voor de punten kunnen gaan. De wedstrijd was positief en dat is belangrijk kijkend naar de eerste race voor het IDM.’

Merckelbagh: ‘Ik had een goede start in de race en probeerde daarna bij een groepje aan te sluiten. Ik heb mooie gevechten gehad en ik ben tevreden over hoe de race is gegaan, zeker gezien de huidige omstandigheden qua motoren in dit veld. Het was wel geweldig om een race in het WK te mogen rijden en we hebben veel geleerd voor het eerste raceweekend van het IDM.’

Volgende week (27 t/m 29 april) komt Benro Racing weer in actie, dan tijdens de eerste ronde van het IDM kampioenschap op het circuit van Oschersleben.