Lentink Sports Racing verwelkomt Duell als nieuwe partner in 2021

607
Lentink Sports Racing
Roy Beumer - salesmanager Benelux & Duitsland bij Duell Bike-Center (l) en Tristan Lentink - Lentink Sports Racing (r)

Lentink Sports Racing is trots om bekend te mogen maken dat Duell Bike-Center is aangesloten als partner bij het raceteam. Het bedrijf met roots in Scandinavië is marktleider in Noord-Europa op het gebied van distributie van accessoires en onderdelen voor motorfietsen, ATV en snowmobile en wil nu doorgroeien in Europa met ambitieuze plannen. Daarnaast is Duell Bike-Center ook de grootste importeur van vele topmerken kleding, helmen, laarzen en accessoires.

Lentink Sports Racing kijkt terug op een sterk debuutseizoen als raceteam. In het seizoen 2020 werd de allereerste wedstrijd van het team in het IDM gewonnen door Victor Steeman. Ook eindigde het team als eerste en tweede in het Nederlandse Supersport 600 kampioenschap. Lentink Sports Racing heeft de ambitie om verder te groeien, zowel op als naast de baan. De komst van een grote speler als Duell als nieuwe partner en leverancier van het team, past perfect bij de plannen van teammanager Tristan Lentink. Het logo van Duell zal vanaf het seizoen 2021 te zien zijn op de Yamaha R6 motoren en de kleding van de coureurs van Lentink Sports Racing. Dit jaar komt het Nederlandse team met de 19-jarige Jeroen Hilster en de 17-jarige Colin Velthuizen uit in het IDM Supersport 600 kampioenschap.

Duell Bike-Center is al jaren verbonden aan het KTM Red Bull Ajo team in de Moto2, Moto3 en MotoE klasse van de Grand Prix en wist daarmee al verschillende wereldtitels te bemachtigen. Het bedrijf werd in 1983 opgericht door twee motorliefhebbers in Finland en telt ondertussen meer dan 120 werknemers in meer dan 12 landen en is de omzet gegroeid tot € 70Mio. Duell is de marktleider in Noord-Europa op het vlak van de distributie van onderdelen en accessoires voor motorfietsen, ATV, sneeuwscooter en ATV voertuigen. Daarnaast is Duell ook de grootste importeur van vele topmerken kleding, helmen, laarzen en accessoires.

Duell expandeert verder richting andere landen in Europa, waaronder Nederland, België en Duitsland. Het portfolio telt meer dan 150.000 artikelen van 200 topmerken, denk daarbij aan; Halvarssons, Lindstrands, Alpinestars, TCX, Schuberth, Pirelli, Metzeler, Airoh, Cardo en Dunlop, die vanuit twee magazijnen naar meer dan 3000 retailers over heel Europa verdeeld worden.

Tristan Lentink, teammanager Lentink Sports Racing: “Ik ben ontzettend trots dat Duell Bike-Center vanaf dit seizoen als parnter is aangesloten bij het team. Vanaf het eerste gesprek met Roy Beumer was ik overtuigd van de kunde en kennis van Duell Bike-Center. Na een aantal gesprekken hebben we samen een mooi vruchtbaar plan voor de toekomst uitgewerkt. Dit is pas het tweede jaar van Lentink Sports Racing en dat we nu al gerenommeerd bedrijf als Duell Bike-Center zich bij ons aansluit, geeft in mijn ogen aan dat we op de juiste weg zitten als team.”

Roy Beumer, salesmanager Benelux & Duitsland bij Duell Bike-Center: “We zijn intensief op zoek gegaan naar een raceteam in het Nederlandse IDC en/of Duitse IDM kampioenschap om de naam Duell aan te verbinden. Door de professionaliteit en expertise van de teamleden en manager Tristan Lentink in het bijzonder, maar ook door de aanwezigheid van twee getalenteerde, jonge rijders, te weten Jeroen Hilster en Colin Velthuizen, zien wij in Lentink Sports Racing Team een goede partner om samen naar de toekomst te kijken. Duell wil haar naamsbekendheid vergroten en sterk gaan groeien in de Europese markt. Door het partnership met Lentink Sports Racing Team laten we zien dat ook de nationale racesport, naast de internationale racesport als sponsor van KTM Red Bull Ajo, een belangrijk segment is voor Duell.”

Erwin van Hoof, European Business Development Manager bij Duell Bike-Center: “De familie Lentink en ik gaan al dertig jaar terug in de tijd. Wij kennen elkaar o.a. vanuit onze gezamenlijke BMX-tijd, waar zij al het verschil maakten door hun professionele aanpak en ambities op en naast de baan.  Later ontmoetten we elkaar opnieuw via het IDM. Net die professionele aanpak in combinatie met hun ambities en winners mentaliteit, sluit heel goed aan bij hoe wij zakendoen binnen DUELL. Daarom geloof ik absoluut in het project van Tristan Lentink en ben dan ook overtuigd dat dit partnership een goede stap in de juiste richting is voor zowel Lentink Sports Racing Team als voor Duel.  Ik kijk uit naar een vruchtbare, enthousiaste en succesvolle samenwerking en wens het team veel successen in het IDM en IDC in 2021.”

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter