Leon Camier zal in 2020 als coureur uitkomen in het FIM Superbike World Championship in de kleuren van het Barni Racing Team. De Brit maakt hiermee de overstap van Honda naar Ducati.

Leon Camier zal in 2020 op een Ducati Panigale V4 R aan de start verschijnen in het FIM Superbike World Championship. De Brit, die dit seizoen lange tijd was uitgeschakeld vanwege bij een crash in Imola opgelopen schouderblessure, heeft hiervoor een contract getekend bij het in het Italiaanse Bergamo gevestigde Barni Racing Team.

Leon Camier: “Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging voor het volgende seizoen. Ik zal mij maximaal inzetten om samen met Marco en zijn team topresultaten te behalen. Ze hebben een nauwe band met de (Ducati) fabriek en zijn een zeer gepassioneerde, door techniek gedreven groep met focus op resultaten en ik denk dat we goed zullen samenwerken. Dit gezegd hebbende, focus ik me nu op komend weekend om in Qatar met mijn huidige team het seizoen zo sterk mogelijk af te sluiten.”

Camier neemt komend seizoen de plaats binnen het team in van de jonge Italiaan Michael Ruben Rinaldi. Wat de plannen zijn van Rinaldi en waar hij zijn carrière voort zal zetten is nog niet bekend.

Camier zal zijn debuut maken op de Barni Racing Ducati Panigale V4 R op 13 november aanstaande tijdens een tweedaagse test op Motorland Aragon in Spanje.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App