Afgelopen weekend weekend mocht Leon Stolte eindelijk weer op de Yamaha R6 van Start racing ronden rijden op het TT Circuit Assen tijdens CRT trainingsdriedaagse.

Zoals overal in de sportwereld werd er dit weekend gereden met inachtneming van de RIVM maatregelen. Dus waren er geen wedstrijden maar mochten de coureurs trainingssessies rijden. De coureurs mochten ook maar drie begeleiders mee nemen en publiek was niet welkom. Duidelijk andere omstandigheden dan normaal in het paddock en op de baan. Het was de eerste keer dat de rijders in de OW-cup elkaar tegen kwamen op en rond het circuit. Stolte en Start hebben begin maart nog een paar dagen kunnen trainen op het circuit in Almeria maar moesten daarna de geplande training in Valencia links laten liggen om halsoverkop huiswaarts te keren in verband met het begin van de lockdown in Spanje.

Op vrijdag reed Stolte vijf sessies mee tussen de CRT rijders. De eerste sessie was vooral om het gevoel met de motor weer te krijgen. Het was ook even wennen aan het nieuwe asfalt  op de baan. In de twee volgende sessie regende het en liet Stolte, met een rondetijd van 2.01.5, zien dat hij niet bang is voor een natte baan. Deze tijd verbeterde hij in de laatste twee sessies niet meer. Stolte over het gevoel van vrijdag: “In de eerste sessie moest ik er vooral weer even inkomen. Het gevoel met de motor is erg goed. De grip op het nieuwe asfalt is naar mijn mening zowel in de regen als op het droge super goed. De banden slijten helaas wel wat sneller op het nieuwe asfalt”.

Zaterdag waren er drie trainingssessies met alleen de de concurrenten van de Supercup 600 in de baan. De eerste sessie werd verreden op een droge baan en Stolte liet zien goed uit de “voorjaarsstop” te zijn gekomen door gelijk een persoonlijk snelste ronde tijd neer te zetten in 1.49.2.  De tweede sessie was weer op een natte baan en ook hier verbeterde hij ruimschoots de tijd van vrijdag en was zelfs de snelste regenrijder.

Tijdens de laatste sessie was de baan weer droog en gaf hij nog even vol gas voor een nieuwe snelste ronde in 1.48.6.

Leon Stolte: “Regen mocht voor mij de pret niet drukken, ik wist zaterdag van de supercup 600 de snelste tijd neer te zetten in de regen. Ik reed toen een 1.57,6 op een natte baan”, geniet de snelle Nieuwleusenaar nog na. “In de derde sessie was de baan weer opgedroogd. Na een aantal rondes wist ik erg goed mijn ritme te vinden, waardoor ik wederom mijn pr verbeterde naar 1.48,6 en dat onder erg harde wind en niet al te warme temperaturen”.

Stolte en crew kijken dan ook terug op een geslaagd weekend en hebben laten zien klaar te zijn voor wedstrijden. Wanneer er weer strijd geleverd kan worden is de vraag die iedereen bezig houdt. Stolte miste het wedstrijdelement wel.

Leon Stolte: “Helaas was er niet echt een wedstrijd gevoel, wel was er af en toe wat onderlinge strijd op de baan. Toch mis ik de wedstrijden wel. Momenteel blijven we hopen op positief nieuws omtrent wedstrijden in de toekomst”.


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App