Leon Stolte rijdt top tien binnen

108
leon-stolte
Leon Stolte | foto© Jan Timmerman - JTS fotografie

Leon Stolte heeft zijn eerste top tien klassering gepakt tijdens de vijfde race in het ONK tijdens de OW Supercup 600. 

Op vrijdag waren er al flink wat ronden gereden, tijdens een aantal druk bezochte trainingssessies met veel verkeer in de baan. Zaterdag voorafgaand aan de race stonden er twee kwalificaties gepland. In de tweede sessie zette Stolte de twaalfde tijd neer. Gezien de tijden van zijn voorgangers zou een top tien klassering erin kunnen zitten.

De start van de race was iets minder, maar gelukkig voor Stolte was er in de eerste ronde gelijk al een rode vlag situatie en werd de race stilgelegd vanwege een valpartij. De herstart verliep aanmerkelijk beter en al gauw mengde hij zich in de strijd om de negende plaats. Lang mocht hij, achtervolgd door twee rijders, op die positie rijden. Met de finish inzicht was het Sander Brons die iets later remde dan Stolte en hem nipt kon passeren, waardoor Stolte als tiende langs de zwart/wit geblokte vlag kwam.

Leon Stolte: “Ik heb het zelf als een mooie race ervaren. In het begin werd ik wat opgehouden door een erg verdedigende rijder en kon ik niet aanpikken bij de groep voor me. Ik had wel druk op de ketel van twee rijders achter me waardoor ik gas moest geven. Jammer dat ik eruit werd geremd in de GT, de allerlaatste bocht.”

Hopelijk is dit een goede opwarmer voor aanstaande zaterdag als de laatste twee races van het seizoen staan gepland.

Handige links OW Cup Assen 12-09-2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App