Levi Flier Nederlands kampioen in Ohvale 110cc klasse

1126
levi-flier
Levi Flier en Scott Deroue | foto© SD95 by Facility Service

Levi Flier heeft zondag 26 september de Nederlandse titel behaald in de Ohvale 110cc klasse bij RAP Holland. Een eerste en tweede plaats in Vledderveen was voor de 10-jarige coureur voldoende om zich vroegtijdig kampioen te kunnen noemen. Jaylen Korporaal was afwezig in Vledderveen, waar ook de derde ronde van de Nederlandse FIM MiniGP World Series werd verreden.

In het weekend van 25 & 26 september was het SD95 by Facility team in Vledderveen. Jaylen Korporaal was op hetzelfde moment in Misano, waar hij zijn beker in ontvangst mocht nemen voor het behalen van zijn Italiaanse titel. Jaylen had vanwege zijn blessure al een aantal races gemist in de FIM MiniGP World Series, waardoor hij al nagenoeg geen kans meer had om zich te plaatsen voor de finaleraces in Valencia.

Voor de andere rijder van SD95 by Facility, Levi Flier, was het een drukke dag in Vledderveen. Levi reed namelijk zowel in de Ohvale 110cc klasse als met zijn Ohvale 160cc in de Nederlandse editie van de MiniGP. In de Ohvale 110cc klasse ging het uitstekend. Levi was snel in de trainingen. In de eerste race werd hij na een mooi duel met Kyano Schoo nipt tweede. In de tweede race kon Levi al kampioen worden, ondanks dat er ook nog een racedag in Spa Francorchamps op de kalender staat. De jonge rijder uit Doornspijk reed geweldig en won de race. Dit betekende dat Levi daarmee de Nederlandse titel veilig stelde; een uitstekende prestatie!

Met de Ohvale 160cc in de MiniGP had Levi het lastiger. In de trainingen ging het blok kapot, die vervolgens gewisseld moest worden. Levi was twaalfde na de kwalificaties. In de races ging het niet makkelijk, maar leerde Levi wel veel van het rijden op deze zwaardere motor. In de eerste race finishte Levi als elfde en in de tweede race kwam hij ten val. Maar uiteindelijk overheerste wel het goede gevoel van het kampioenschap in de Ohvale 110cc klasse, omdat dit de belangrijkste focus voor Levi in het seizoen 2021 is.

De laatste ronde van de Nederlandse editie van de FIM MiniGP World Series wordt verreden in het weekend van 16 en 17 oktober in Spa Francorchamps. Dan zal Jaylen ook weer van de partij zijn en gaat hij er alles aan doen om zijn seizoen sterk af te sluiten. Levi maakt nog kans om in de top-drie van het kampioenschap te eindigen, wat recht zou geven op deelname aan de finaleronde in Valencia, waar rijders uit heel de wereld aan zullen deelnemen.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]