Loris Veneman Nederlands Kampioen open 125cc

163
loris-vememan
Loris Veneman | foto© Mariska Grob

Met nog 1 race op de kalender heeft Loris Veneman uit Dalfsen afgelopen zaterdag de titel in de 125cc open klasse binnen kunnen halen. Op zijn thuis circuit “de Tippe” in Staphorst had Loris met 2 overwinningen genoeg punten voorsprong opgebouwd om voortijdig Nederlands Kampioen te worden.

De open 125cc klasse wordt verreden tijdens de NK Junior Moto Racing evenementen op verschillende circuits in Nederland. De races in Staphorst zijn elk jaar weer speciaal omdat het voor de jeugd het laatste stratencircuit is dat bestaat.

De laatste races van 2020 worden tijdens het GAMMA racing day weekend op 26/27 september in Assen verreden op het juniortrack.

Nadat Loris in 2019 kampioen werd in de Molenaar NSF100 cup maakte hij de overstap naar de open 125cc klasse.  Het reglement van deze klasse biedt verschillende mogelijkheden voor rijders en teams om veel te leren. Zo zijn de banden en vering vrij en mag je het vermogen opschroeven tov de standaard klassen.

Loris heeft deelgenomen op een door Hoegee Suzuki performance geprepareerde GSX-R125, dit was een voor de hand liggende keuze aangezien vader Barry Veneman jarenlang de Suzuki eer verdedigde op de WK Supersport 600 evenementen.

Vanaf de eerste race was de combinatie meteen succesvol en na 2 keer winst in Assen kon deze lijn doorgetrokken worden naar het circuit van Veldhoven. Door de Corona situatie was de NK-kalender behoorlijk gewijzigd en werden er meer races in Assen op het juniortrack verreden. Een aantal spannende races volgende waarbij Loris concurrentie gevonden had in Yamaha rijder Nick Roelfsema. Hoewel de rijstijlen behoorlijk verschilden vonden beide rijders elkaar steeds weer.

loris-veneman
Loris Veneman- Nederlands kampioen Open 12cc | foto© Mariska Grob

De wedstrijden op de Tippe in Staphorst waren helaas nog zonder publiek maar daardoor niet minder spannend. In race 1 kon Loris Veneman door de juiste bandenkeuze de wedstrijd controleren maar race 2 was een strijd tot de finish. Met 2 keer 25 punten heeft hij een niet in te halen voorsprong van 62 punten en is daarmee kampioen.

Het deelnemen van Loris Veneman aan de laatste NK-race hangt nog van de wildcard aanvraag die gedaan is voor het Northern talent Cup evenement in Hockenheim of Brno.  Om een goede keuze te maken in de stappen voor 2021 zal er tevens in oktober een test uitgevoerd worden op een Supersport 300 machine.

 

Handige links NK Junior Moto Racing (4) Staphorst:

Tijdschema en volledige uitslagen
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.

Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App