Lowes aan de kant vanwege schouderblessure, einde Qatar Grand Prix

294
Sam Lowes - Losail International Circuit | foto© Estrella Galícia 0,0 MarcVDS

Sam Lowes zal dit weekend niet meer in actie komen op het Losail International Circuit in Qatar. De Brit is nog niet voldoende hersteld van een schouderblessure die hij opliep tijdens de test in Jerez waardoor het medische team samen met het Estrella Galícia 0,0 MarcVDS team heeft Lowes niet meer van start te laten gaan.

Op zaterdagochtend werd bekend dat de eerste Grand Prix van het jaar al een vroeg einde kent voor Sam Lowes. De Brit werd ‘unfit’ verklaard door het medische team en ook zijn Estrella Galícia 0,0 MarcVDS team vond het een verstandiger besluit om dit weekend niet meer in actie te komen.Tijdens de officiële Moto2 en Moto3 test in Jerez een aantal weken geleden was de Brit lelijk ten val gekomen en liep hierbij een schouderblessure op. Er werd niet lang getwijfeld en Lowes lag dan ook al gauw op de operatietafel om deze blessure te verhelpen zodat hij dit weekend in Qatar aan de start kon verschijnen.

De voormalig WorldSSP kampioen liet vorige week de driedaagse test hier op het Losail International Circuit nog aan zich voorbij gaan om zich zo goed mogelijk voor te kunnen bereiden op dit weekend. Gisteren (vrijdag) maakte Lowes voor het eerst weer meters op zijn Kalex machine en ondanks een twintigste tijd aan het einde van de dag, 1,1 seconde achter snelste man Joe Roberts, vertelde de Brit dat het verrassend beter ging dan hijzelf had verwacht.

Het ging allemaal echter niet vanzelf en ondanks een verdienstelijke prestatie in de eerste twee vrije trainingen had Lowes veel last van zijn schouder en na een bijeenkomst met de medische staf en zijn eigen Estrella Galícia 0,0 MarcVDS team is besloten om dit weekend te laten schieten.

Wanneer Lowes weer in actie kan komen is voor iedereen de grote vraag. De eerstvolgende Grand Prix op de kalender, na het uitstellen van de Thaise Grand Prix, is de Grand Prix op het Circuit of the Americas in Austin, Texas. Echter ook daar hangen nu veel vraagtekens boven aangezien het wereldberoemde evenement South by Southwest (SXSW) is afgelast vanwege de dreiging van het coronavirus. Daarna zou de race op het Termas de Rio Hondo circuit in Argentinië op de kalender staan maar ook daar worden inmiddels al de nodige vragen over gesteld. De daaropvolgende Grand Prix is op het Circuito de Jerez-Ángel Nieto begin mei. Laten we hopen dat het niet zo lang zal duren …

 

Handige links QNB Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App