Luuk de Vries nieuwste aanwinst BB64 Academy

562
luuk-de-vries
Luuk de Vries (l) en Bo Bendsneyder (r) | foto© BB64 Academy

De 9-jarige Luuk de Vries zal samen met Thije Ligtermoed, Jur Wattel en Dean Gouw de BB64 Academy complementeren. De Vries is afgetekend Nederlands Kampioen minibike Junioren A in het NK Junior Moto Racing. Hiermee heeft hij de aandacht op zich weten te richten, wat heeft geleid tot een uitnodiging in de BB64 Academy, iets wat hij met beide handen heeft aangegrepen.

De Vries zal 11 oktober deelnemen aan de Molenaar NSF100 selectiedag, en hoopt zich daar te verzekeren van een startplek voor het seizoen 2021. Met circa 10 plekken te vergeven en het dubbele aantal aanmeldingen zal dit de eerste horde zijn die genomen moet worden.

Thije Ligtermoed zal in 2021 zijn 3de jaar Molenaar NSF100 rijden, waarbij hij de strijd aan zal moeten gaan met de snelle nieuwe lichtere generatie, de grenzen moeten worden verlegd om voor de topposities te kunnen vechten. Dean Gouw heeft met zijn wildcard deelname, tijdens de eerste wedstrijd van het NK dit jaar waar hij de laatste podiumplek pakte, bewezen klaar te zijn voor de NSF100 cup, en is verzekerd van een startplek voor 2021. Na 2 jaar NSF100 cup is Jur Wattel de klasse letterlijk ontgroeit en zal de volgende stap gaan make. Welke klasse dat zal worden is nog niet definitief bekend.

Bo Bendsneyder: “We hebben vanaf dag 1 de ambitie gehad om te groeien, ik ben erg blij dat we Luuk kunnen verwelkomen. Luuk heeft duidelijk talent en is daarnaast een fijn kereltje om dit avontuur mee te beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat wij hem een stuk verder kunnen brengen, waar hij in het begin veel kan leren van zijn teamgenoten. Ik verwacht dat het niet lang zal duren of hij zal de anderen pushen om harder te gaan en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Competitie maakt je sterker en sneller. We hebben nu 4 rijders maar ik sluit niet uit dat we binnenkort een 5de rijder kunnen introduceren”

Luuk de Vries: “Ik vind het best wel speciaal dat Bo mij heeft gevraagd om bij de Academy te komen. Ik had best wel een hoop vragen die ik gelukkig aan hem kon stellen. Volgend jaar hoop ik veel te leren en een mooi seizoen te hebben als Rookie in de Molenaar NSF100 Cup. Het seizoen is net afgelopen maar ik heb eigenlijk alweer zin op te gaan beginnen”

BB64 Academy
De BB64 Academy helpt jonge rijders bij de start van hun carrière. Jong beginnen is vaak een pre om ver te komen in deze wereld. De beperkte tijd die er is moet goed gebruikt worden om halverwege je tienerjaren klaar te zijn voor het echte werk. Naast talent en de juiste mentaliteit komen er nog veel meer zaken kijken om een kans te krijgen op het mondiale podium. De ervaringen die de BB64 Academy heeft kan hier zeer waardevol in zijn.

Zonder onze partners zijn ook onze mogelijkheden beperkt. Wij zijn dan ook erg blij dat we kunnen rekenen op de ondersteuning van #Vanderpolpremiumsignmakers #Deltabraking #Putoline #Macna #Formabooths #HJCHelmets #MSGSoftware.

Bent u net als ons enthousiast over de BB64 Academy en wilt u daar met uw bedrijf onderdeel van worden, dan komen wij graag met u in contact.

www.facebook.com/BB64Academy/
www.bobendsneyder.nl/bb64-academy

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App