Lucas Mahias heeft donderdagavond ook de snelste rondetijd laten noteren tijdens de tweede vrije training van de Pirelli Qatar Round. De Fransman was op het Losail International Circuit opnieuw het snelst voor Sandro Cortese en Randy Krumenacher. Jaimie van Sikkelerus was met de zestiende rondetijd de snelste Nederlander.

Donderdagavond om 19:45 uur lokale tijd, 18:45 uur Nederlandse tijd ging de tweede vrije training voor de World Supersport klasse van start op het Losail International Circuit in Qatar. Onder het bekende kunstlicht dat rond het circuit staat kregen de coureurs wederom vijftig minuten de tijd voor hun tweede sessie van de dag.

Het was Lucas Mahias die in de eerste vrije training tweemaal in opspraak kwam, één keer daarvan was omdat hij in die sessie het snelst was. Opmerkelijker nieuws was namelijk dat de Fransman alsnog de overwinning op het Autódromo Internacional do Algarve Portimão toegezegd kreeg na een juridisch proces bij het CAS (Court of Arbitration of Sport). De invloed die dit op de strijd in het kampioenschap tussen Sandro Cortese en Jules Cluzel is dat de Duitser daardoor één puntje moet inleveren en daardoor slechts 5 punten voorsprong heeft op de Fransman voorafgaand aan de laatste race van het seizoen komende zaterdag.

Cortese liet merken wat zijn strijdplan was voor het weekend en liet al vroeg in de sessie, op een weliswaar veel schonere baan dan tijdens FP1, meteen de snelste rondetijd van het weekend noteren voor Randy Krummenacher en Jules Cluzel.

Jaimie van Sikkelerus was meteen ook goed op dreef, de Nederlander verbeterde zijn eigen snelste ronde uit de eerste vrije flink, maar moest dit even later bekopen met een klein uitstapje naast de baan in bocht 1.

Halverwege de 50 minuten durende sessie was het nog steeds Mahias die de lijst aanvoerde voor Cortese, Cluzel, Krummenacher terwijl Federico Caricasulo de enige van de snelste mannen zijn eigen snelste rondetijd uit de eerste sessie nog niet aan had weten te scherpen.

Met nog ongeveer 10 minuten te gaan in de sessie verbeterde Cariscasulo zijn eigen tot dan toe snelste tijd echter wel, en al leek het er op dat hij in zijn tweede snelle ronde teamgenoot Mahias van de eerste plaats ging verdrijven bleken de laatste sector dit in de weg te staan en bleef hij vijfde op de tijdlijst.

Het venijn zat in deze sessie echter in de start want in de laatste minuten verbeterden een groot aantal coureurs nog hun tot dan toe snelste rondetijd. De snelste tijd werd dan ook een aantal keren scherper gesteld maar het was uiteindelijk in de allerlaatste seconden Mahias die weer naar de bovenste plaats op de lijst wist te komen en ook deze tweede sessie afsloot met de snelste rondetijd achter zijn naam.

Cortese werd tweede voor Krummenacher, Cluzel, en Corentin Perolari. De zesde rondetijd kwam op naam van Raffaele de Rosa gevolgd door Caricasulo, voormalig MotoGP coureur Hector Barbera, Kyle Smith en Luke Stapleford.

Van Sikkelerus sloot de sessie af als zestiende, net voor de Belg Loris Cresson die de zeventiende rondetijd liet noteren. Glenn van Straalen werd twintigste.

Aangezien alle coureurs in deze sessie hun snelste rondetijd van de dag op de klok wisten te zetten is de bovengenoemde stand tevens de samengestelde lijst na twee vrije trainingen.

 

Handige links Pirelli Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App