Mahindra stapt na dit seizoen uit de Moto3 klasse

14
bagnaia
Francesco Bagnaia op weg naar de winst tijdens de Dutch TT 2016 | foto© Aspar Team

Mahindra heeft zondagmiddag tijdens de Motul TT Assen bekendgemaakt dat ze vanaf het seizoen 2018 niet meer deelnemen in de Moto3 klasse. De Indiase fabrikant geeft aan dat ze zich meer willen richten op de Formula E.

Middels een officieel persbericht heeft Mahindra laten weten dat ze na dit seizoen uit de Moto3 zullen stappen. De Indiase Mahindra Group meldt dat ze zich door strategisch beleid in de toekomst meer willen focussen op elektrisch racen, vooral in de Formula E. In dat kampioenschap staan ze momenteel derde en hebben ze onlangs hun eerste race weten te winnen.

Mahindra is sinds 2011 actief in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In korte tijd wisten zij een competitieve motor te bouwen en behaalden zij met hun MGP30 machine 13 podiumplaatsen en 3 overwinningen, waarvan de eerste precies een jaar geleden tijdens de 2016 editie van de Dutch TT (Francesco Bagnaia).

Momenteel maken het Franse CIP ( Marco Bezzechi en Manuel Pagliani) en het Spaanse Mahindra Gaviota Aspar (Raul Fernandez en Lorenzo Dalla Porta) gebruik van Mahindra Motoren terwijl ook de onder Peugeot ingeschreven machines van Team Peugeot MC Saxoprint (Jakub Kornfeil en Patrik Pulkinnen) afkomstig zijn uit de fabriek van Mahindra.

De ambitie van Mahindra is om wereldwijd leider te worden van elektrische voertuigen. De fabrikant is in India al marktleider en doelt erop om dit uit te breiden naar de rest van de wereld.

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag