Maik Duin met Ernst Dubbink Eveno Racing van start in Honda Talent Challenge

1221
maik-duin-2021

Het is raceweek voor Maik Duin! De 15-jarige coureur gaat dit seizoen van start in de Honda Talent Challenge op een Moto3 motor van Ernst Dubbink Eveno Racing. Komend weekend gaat het seizoen van start op het circuit van Hockenheim.

Het was lang rustig rondom de race-activiteiten van Maik Duin. De laatste race is alweer acht maanden geleden. Het seizoen 2020 eindigde met een domper toen Maik niet verder mocht in de Northern Talent Cup. Ondertussen heeft Maik Duin Racing niet stilgezeten en in het seizoen 2021 zal Maik uitkomen in de Honda Talent Challenge. Dit doet de jonge coureur op een Moto3 motor van Ernst Dubbink Eveno Racing.

De Honda Talent Challenge is een Moto3 talentencompetitie met een Duitse organisator. De meeste races worden in Duitsland verreden, maar begin juli staat er ook een thuisrace op het TT Circuit Assen gepland. De eerste races staan komend weekend (28 t/m 30 mei) op het programma in Hockenheim en dat is ook toevallig het circuit waar Maik acht maanden geleden zijn laatste race reed. Het was bijna niet mogelijk geweest om te starten in Hockenheim, want begin deze maand brak Maik zijn sleutelbeen tijdens een training. Er is hard gewerkt door Maik om op tijd fit te zijn voor de eerste race en het gaat de laatste weken snel beter. Deze week reist het team af naar Duitsland om aanstaande vrijdag aan de openingsronde van het seizoen te beginnen!

Maik Duin: Ik heb er super veel zin in om na acht maanden weer op de motor te zitten! Ik hoop dat het ook goed gaat met mijn sleutelbeen. Het is even afwachten waar ik sta binnen het veld van de Honda Talent Challenge en zal ook zeker wel even wennen zijn, maar ik heb er alle vertrouwen dat ik snel weer mijn oude niveau kan evenaren en verbeteren.”

Honda Talent Challenge – Kalender 2021
Evenement 1 – Hockenheim (Duitsland) – 28 t/m 30 mei
Evenement 2 – TT Circuit Assen (Nederland) – 2 t/m 4 juli
Evenement 3 – Oschersleben (Duitsland) – 23 t/m 25 juli
Evenement 4 – Most (Tsjechië) – 13 t/m 15 augustus
Evenement 5 – Colmarberg (Luxemburg) – 4 & 5 september
Evenement 6 – Frohburg (Duitsland) – 18 & 19 september
Evenement 7 – Adria Int. Raceway (Italië) – 1 t/m 3 oktoberTeamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter