Maik Duin heeft zijn beste race van het seizoen tot het laatst bewaard. Tijdens de tweede Northern Talent Cup race in Brno wist de 14-jarige coureur op eigen kracht naar het groepje dat streed voor de elfde plaats te rijden. Maik finishte als vijftiende, nadat hij in de eerste race zestiende was geworden tijdens de afsluitende ronde van de Northern Talent Cup.  

Het ingekorte Northern Talent Cup seizoen werd afgelopen weekend afgesloten met de vierde ronde op het circuit van Brno. Een uitdagende en brede baan met veel hoogteverschil. Het was dan in de vrije trainingen even wennen voor Maik Duin om het circuit onder de knie te krijgen. Voor de tweede dag, toen onder andere de kwalificatie op het programma stond, had het team wat veranderingen doorgevoerd aan de afstelling. Dit hielp Maik en hij wist zijn rondetijd goed te verbeteren. Na de kwalificatie stond Maik tweeëntwintigste, waardoor hij vanaf de achtste startrij aan de races mocht beginnen.

In de wedstrijden wist Maik een flinke stap te maken. In de eerste race wist hij aan te haken bij een groepje dat in gevecht was voor de puntenposities (top-vijftien). Bij een inhaalactie maakte Maik een klein inschattingsfoutje, waardoor hij wat tijd en de aansluiting met de groep verloor. Maik probeerde alles wat hij kon, maar het lukte hem niet meer om aan te haken. De coureur uit Rijssen kwam als zestiende over de finish.

Na de start van de tweede race kwam Maik in een grote groep van negen rijders terecht, die aan het strijden waren voor de elfde positie van de wedstrijd. In eerste instantie had de jonge coureur geen geluk. Een andere rijder crashte voor Maik, waardoor hij weer de aansluiting verloor. Deze keer wist hij op eigen kracht het gat naar de groep te dichten. Dit deed Maik door zijn rondetijd met anderhalve seconde te verbeteren, wat ook de elfde rondetijd van de wedstrijd bleek te zijn. Het was een mooi gevecht in de slotfase, waarbij Maik in het midden van de groep op een vijftiende plaats over de finish kwam. Een welverdiend punt, na zijn beste race van in het Northern Talent Cup seizoen 2020!

 
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App