Maik Duin wint in Berghem en doet goede zaken in titelstrijd

198
maik-duin
Maik Duin - Berghem | foto© Mariska Grob

Maik Duin heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan in Berghem. De NK Junior Moto Racing wedstrijden verreden in wisselende weersomstandigheden. In de natte eerste race werd Maik vierde. In de spannende, droge, tweede race wist de 13-jarige coureur uit als eerste over de finish te komen, waardoor hij de dagwinnaar werd in Berghem!

Het evenement in Berghem was de voorlaatste ronde van het NK Junior Moto Racing kampioenschap. Maik zette een tweede tijd neer in de kwalificatie van de Open 125cc klasse, wat betekende dat hij vanaf de eerste startrij mocht vertrekken. In de eerste race was de baan nat. Maik had nog niet eerder met zijn Suzuki GSX-R 125 in de regen gereden, dus het was spannend hoe de race zou gaan verlopen.

Maik reed een sterke race in deze lastige omstandigheden en bouwde zijn tempo goed op, wat belangrijk is in de regen. Maik finishte deze wedstrijd als vierde en liep daarmee punten uit op zijn naaste concurrenten in het kampioenschap. De baan was droog bij de start van de tweede race. Er kwam als snel een rode vlag vanwege benzine en olie op de baan. Er volgde een herstart over 12 ronden.

Maik reed in de beginfase op een tweede plaats en de coureur uit Rijssen was bezig om een aanval voor te bereiden om naar de leiding te gaan. Op dat moment werd hij ingehaald en kwam hij in derde positie te rijden. Maik bleef rustig en sloeg toe in de slotfase. Door beide rijders voor hem te passeren, wist Maik de tweede race winnend af te sluiten!

Door deze twee goede resultaten werd Maik de dagwinnaar in Berghem! Maik verstevigde daardoor zijn leidende positie in het kampioenschap naar 26 punten. Er is nog één evenement te verrijden. Deze staat gepland op zaterdag 6 oktober op de TT Junior Track in Assen. Hopelijk kan Maik daar zijn mooie zijn seizoen bekronen met een titel. Komen jullie hem daar aanmoedigen?

We willen graag alle sponsoren bedanken, zonder jullie zijn deze mooie dagen niet mogelijk!