Manx Grand Prix begonnen voor Bertus Folkertsma

269
bertus-folkertsma
Bertus Folkertsma | foto© Cor Snoeks

Bertus Folkertsma heeft weer de eerste mijlen gereden op het eiland Man. Nadat de afgelopen twee dagen steeds uitstel was, kon er maandag met de trainingen begonnen worden.

Voor het derde jaar op rij neemt Bertus Folkertsma deel aan de Manx Grand Prix, waarbij het de bedoeling is om te kwalificeren voor twee races, de Junior MGP en de Senior MGP. Maar daarvoor moet nog wel flink getraind worden.

Afgelopen zaterdag was eigenlijk de eerste trainingsdag gepland, maar die viel door regenval in het water. De zondag, waarop normaal gesproken niet gereden wordt, diende als uitwijk maar kon om dezelfde reden niet doorgaan.

Zodoende kon Bertus pas vandaag, maandag, de baan op. Na een eerste rondje waarin hij uiteraard weer even moest wennen, was hij in de tweede ronde goed onderweg, tot de training halverwege de training werd afgebroken vanwege een rode vlag situatie. Na een half uurtje wachten – en een plensbui als extraatje – in de Mountains mochten de rijders achter een track marshall weer naar de pits rijden.

De kop is er dus af, maandag was een opwarmertje. Morgen weer verder.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App