Marini het snelst in Moto2 op vrijdag in Misano, Bendsneyder 22e

63
Luca Marini - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© SKY Racing Team VR46

Luca Marini was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het snelst en sloot daarmee de eerste dag van de Grand Prix van Emilia Romagna als snelste af voor Aron Canet en Marcel Schrötter. Bo Bendsneyder kwam naar de 22e rondetijd.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli ging vrijdagmiddag om 15:10 uur van start. De zon scheel fel en met een buitentemperatuur van zo’n 28°C nagenoeg perfect op het Italiaanse circuit.

Er werden dan ook al gauw snelle rondetijden gereden, onder andere door Marco Bezzecchi, maar de SKY Racing Team VR46 coureur ging daarna ook meteen de fout in. Bij het uitkomen van bocht 5 kwam de nummer 2 van afgelopen zondag in de Moto2 klasse door middel van een high-sider hard ten val. Bezzecchi hinkte eerst nog enigszins maar kon zijn Kalex uiteindelijk zelf terugrijden naar de pits.

Luca Marini stak er met kop en schouders bovenuit in deze sessie wat betreft racesnelheid en de Italiaan die afgelopen zondag de Moto2 race wist te winnen, was ook nu in staat om een zeer hoog en constant tempo te rijden. Aron Canet wist hem een aantal ronden te volgen en reed daarmee even de snelste rondetijd, echter sloeg Marini niet veel later terug en klokte de halfbroer van Valentino Rossi met een 1’35.956 de snelste rondetijd van de dag.

Canet sloot de dag als tweede af achter Marini met Marcel Schrötter, die nog ten val kwam in bocht 3, daarachter op de derde plaats. Verder maakten Sam Lowes, Joe Roberts, Marco Bezzecchi, Xavi Vierge, Jorge Navarro, Jake Dixon en Lorenzo Baldassarri de top tien compleet. Bo Bendsneyder sloot de dag af als 22e, zijn nieuwe NTS RW Racing GP teamgenoot Piotr Biesiekierski was wederom 29e.

De tweede vrije training voor de Moto2 klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start met de kwalificatie om 15:05 uur.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App