Michael van der Mark en Yamaha continueren hun samenwerking voor het komende seizoen. De Nederlander zal hierdoor voor het derde seizoen op rij uitkomen voor het Yamaha Official WorldSBK Team. Een makkelijke keus volgens de tweevoudig WorldSBK winnaar.

Michael van der Mark wist dit seizoen al twee wedstrijden op zijn naam te schrijven, stond al zeven keer op het podium na afloop van een race en bezet momenteel de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Met deze prestaties op zak begon de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur onlangs aan de tien weken durende zomerstop.

Inmiddels is bekend dat de Nederlander ook nog eens zijn na dit seizoen aflopende contract met een jaar verlengd heeft, een geruststellende gedachte om extra te genieten van de zomervakantie en de komende dagen met een gerust gevoel af te reizen naar en van start te gaan met het Yamaha Factory Racing Team tijdens de 2018 editie van de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd

“Ik ben erg blij dat ik mijn contract met Yamaha heb mogen verlengen”, begint Van der Mark. “Het is een groeiend project en het potentieel is nog niet ten volle benut, dus het zal leuk zijn om samen nog een stapje verder te gaan. Ik krijg veel steun van het team en van Yamaha, en ze groeien nog steeds, iets dat echt belangrijk is. Het was voor mij dan ook een hele makkelijke beslissing.”

De afgelopen wedstrijden zijn heel goed verlopen, tijdens je thuiswedstrijd in Assen kreeg je het publiek op de banken terwijl je in Donington op zaterdag tijdens de eerste wedstrijd je eerste WorldSBK race wist te winnen, iets dat je op zondag nog eens over wist te doen. Hebben deze prestaties je keus makkelijker gemaakt?

“We begonnen te praten over 2019 rond de tijd van Donington, en nadat we goede resultaten hadden in Assen en de dubbele overwinning in Donington. Dit in combinatie met de solide resultaten die we daarvoor al wisten te boeken dit seizoen zorgde ervoor dat het een makkelijke beslissing was om bij Yamaha te blijven. Ik voel me een deel van de familie. Iedereen binnen Yamaha is aardig, het is echt een fijn gevoel om hier deel van uit te maken en mee samen te mogen werken. We zijn nu twee jaar samen. Het is goed voor het hele team, niet alleen voor mij, om een derde jaar samen te werken.”

Je presteert dit seizoen heel regelmatig, heb al zeven podiumfinishes weten te scoren en zoals al eerder gezegd twee overwinningen weten te behalen. Dit samen met behaalde podiumplaatsen en de eerste WorldSBK zege van je teamgenoot Alex Lowes zorgt ervoor dat Yamaha steeds nadrukkelijker en constanter mee doet voor topklasseringen.

“De overwinningen in Donington hebben het team zeker vertrouwen gegeven. Het is altijd al ons doel geweest, maar als het dan dit seizoen ook werkelijk lukt is geweldig. Als Alex het weekend daarna dan ook nog eens een overwinning weet te scoren is gewoon geweldig voor het team en voor het gevoel in de pitbox. Als we terugkijken op de eerste helft van het seizoen dan kunnen we spreken over een goed seizoen tot nu toe. De wedstrijden waar we niet op het podium wisten te eindigen zaten we er vaak niet ver vanaf. Los van de twee overwinningen hebben we daarnaast regelmatig op het podium gestaan en we staan momenteel derde in de tussenstand van het kampioenschap.”

Je hebt onlangs je overeenkomst met Yamaha met één seizoen verlengd. Natuurlijk zijn er nog een aantal races te gaan dit seizoen, maar als we alvast vooruitkijken naar komend seizoen. Waar leg je voor jezelf de lat en wat verwacht Yamaha in 2019 van Michael van der Mark?

“Ik denk niet dat er meer druk is voor volgend jaar, ik voel me een beetje meer ontspannen. Ik werk komend seizoen met dezelfde mensen en kunnen we op dezelfde manier samen blijven werken. Het is goed als je alle mensen kent, je hoeft niet opnieuw aan elkaar te wennen, je kunt elk weekend proberen de beste mogelijke machine af te stellen. Dit jaar was het doel om elke wedstrijd mee te strijden voor een podiumplaats en mijn eerste World Superbike zege te behalen, voor volgend seizoen hebben we een nieuwe uitdaging……het kampioenschap winnen en de titel binnenhalen.”

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl