Michael van der Mark begon zaterdagochtend in Jerez sterk aan de tweede dag van de Pirelli Spanish Round. De Nederlander leek na de derde vrije training en de Superpole kwalificatie klaar voor de strijd voor een podiumplaats. Het pakte helaas allemaal iets anders uit toen een technisch probleem zorgde een vroegtijdig einde van zijn race.

Michael van der Mark liet vrijdag na afloop van de eerste dag in Jerez nog weten een paar tienden van een seconden te moeten vinden om zaterdag tijdens de eerste WorldSBK race van de Pirelli Spanish Round de strijd aan te kunnen gaan voor een podium klassering.

Zaterdagochtend leken Van der Mark en zijn Pata Yamaha WorldSBK Official Team crew deze gevonden te hebben. In de derde vrije training noteerde Van der Mark namelijk de snelste rondetijd van de sessie. Ook tijdens de Superpole kwalificatie stond de Yamaha coureur zijn mannetje. Ondanks dat dit normaalgesproken niet het sterkste punt is van de Nederlander wist hij zich op een keurige vierde plaats te kwalificeren voor de zaterdagmiddag te verrijden eerste wedstrijd van het weekend.

Van der Mark verheugde zich dan ook op een goed resultaat. Helaas pakte dit heel anders uit, zo zagen we de Nederlander in het begin van de race een aantal plaatsen terugvallen en viel hij terug naar de achtste en later zelfs de negende positie. Niet des Van der Mark’s, maar niet veel later kwam de oorzaak boven water. In de achtste ronde van de race stopte de Yamaha ermee en er zat niets anders op voor de 2014 World Supersport wereldkampioen dan zijn machine tegen de vangrail te plaatsen.

Michael van der Mark (DNF): “Vanochtend en ook in de Superpole kwalificatie had ik een goed gevoel op de motor, want we hadden mijn R1 veel verbeterd ten opzichte van de eerste dag. Maar meteen in de race miste ik topsnelheid. Ik voelde dat er iets mis was en helaas hadden we uiteindelijk een technisch probleem. Zondag hebben we gelukkig weer een kans. We kunnen op een aantal punten nog beter worden, ook tijdens het remmen, en ik heb vertrouwen in een goed resultaat.”

Zondag staan in Jerez voor Van der Mark zowel de Tissot Superpole race en Race 2 op het programma.

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App