Michael van der Mark zal ook komend seizoen als coureur actief blijven in het FIM Superbike World Championship. De Rotterdammer blijft Yamaha trouw en zal in 2019 uit blijven komen voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team.

Yamaha Racing heeft vrijdagochtend middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat men het contract met Michael van der Mark heeft verlengd met nog eens één jaar. De Nederlander zal ook in 2019 uit blijven komen in het FIM Superbike World Championship en deel uit blijven maken van het Pata Yamaha Official WorldSBK Team.

Het seizoen 2019 wordt het derde seizoen dat Van der Mark in Yamaha-kleuren actief zal zijn. De voormalige EK Superstock 600- en World Supersport kampioen behaalde twee podiumfinishes tijdens zijn debuutseizoen aan boord van de Yamaha YZF-R1 in 2017, een prestatie die hij in 2018 al heeft overtroffen.

De 25-jarige Nederlander eindigde dit seizoen tot nu toe al zeven keer op het podium, inclusief zijn eerste WorldSBK overwinning in Race 1 op Donington Park. Van der Mark behaalde vervolgens de overwinning in Race 2 tijdens de Britse ronde en behaalde zo zijn eerste dubbele overwinning tijdens zijn tot nu toe meest succesvolle WorldSBK seizoen. De Rotterdammer staat momenteel met 248 punten op de derde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Van der Mark boekte ook succes in de prestigieuze Suzuka 8H World Endurance race. Hij won drie van de vijf keer dat hij deelnam aan het evenement. Zijn laatste overwinning kwam in 2017 toen hij samen met Alex Lowes en Katsuyuki Nakasuga voor het Yamaha Factory Racing Team reed.

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij dat ik opnieuw getekend heb bij Yamaha. Ik vertrouw op dit project, Yamaha gelooft in mij als coureur en dit zorgt voor een sterke combinatie. Terwijl we ons nog steeds verbeteren, is het duidelijk dat we aanzienlijke vooruitgang hebben geboekt en we op het punt aangekomen zijn dat we elk weekend vooraan mee kunnen doen. Ik kijk ernaar uit om deze trend voort te zetten en samen de volgende stap voorwaarts te maken in de richting van ons hoofddoel; het samen strijden voor de wereldtitel.”

Naast Van der Mark verlengde ook teamgenoot Alex Lowes zijn aan het einde van dit seizoen aflopende overeenkomst waarmee het team in 2019 in dezelfde samenstelling actief zal blijven in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap.

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is nu volledig gemotiveerd om na de zomervakantie weer aan de slag te gaan tijdens de tiende ronde van het 2018 MOTUL FIM World Championship Superbike welke van 14 t/m 16 september verreden wordt op het Algarve International Circuit in Portimão, Portugal.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl