Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de laatste twee races van het seizoen. Joris Lentfert liet in het British Supersport en de laatste race in Zolder zien dat hij de juiste lijn te pakken heeft. Hij was klaar voor een goede afsluiter maar helaas verliepen de races niet zoals gehoopt.

De training op vrijdag begon goed maar in de tweede sessie gleed Joris over de voorkant onderuit. De schade bleek groter dan in eerste instantie werd gedacht maar na hard werken van het team kon de laatste sessie nog worden gereden. Na afloop gaf Joris aan dat de motor weer vertrouwd aanvoelde en zo keek iedereen toch weer positief vooruit naar de racedag!

In de kwalificatie was gelukkig weinig terug te zien van de crash op vrijdag. Joris reed in de beginfase een snelle ronde en daarmee stond hij lang op de vierde plaats. Later reden er nog twee rijders sneller, waardoor Joris terugviel naar plaats zes. Hij zag dit op zijn pitbord en ging er nog eens goed voor zitten. Hij begon het eerste gedeelte van het circuit sneller dan zijn snelste ronde tot nu toe, maar verderop maakte hij enkele foutjes waardoor een snellere tijd er niet meer in zat. Toch was de zesde startplaats een goede uitgangspositie met nog genoeg mogelijkheden.

Joris zat met zijn rondetijden dit jaar al een paar keer dicht bij het podium. In de laatste races gingen ook de starts steeds beter en dus had Joris veel vertrouwen in een top resultaat. Toch verliep het in beide races niet zoals gepland en zat een mooie uitslag er niet in. Twee keer ging het in de beginfase mis nadat Joris zijn tactiek in de eerste bocht niet goed uitpakte. Daardoor verloor hij plaatsen en moest hij in beide races over 10 ronden zichzelf weer naar voren vechten waardoor er niet meer in zat dan een 9een 11e plaats. Uiteindelijk eindigt Joris op plaats 11 in het klassement van het ONK SuperCup 600.

Joris Lentfert:Het voelt natuurlijk niet goed om met deze resultaten de winter in te gaan. Het hele jaar zijn de verwachte resultaten er niet uit gekomen waarbij het soms maar om kleine details ging. Als ik nu terugkijk is het niet het seizoen geworden waar we op hoopten. Toch moeten we zeker niet de positieve punten vergeten, op sommige momenten hebben we laten zien de snelheid in huis te hebben met mooie rondetijden. Allereerst grote dank aan Winteb Racing. Het totaalpakket van team, motor en rijder had zeker meer potentie dan plaats 11 in het klassement. Verder wil ik alle sponsoren bedanken en iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage heeft geleverd. Deze winter ga ik weer hard aan het werk om volgend jaar weer sterker aan de start te staan!”

 

Handige links OW Cup finale TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag