Waar Joris Lentfert bij de eerste race een mooi resultaat behaalde, ging het afgelopen zaterdag tijdens de tweede race helaas minder goed. Vrijdag kreeg het hele team te maken met pech en zaterdag waren de resultaten teleurstellend.

Vrijdag begon de eerste sessie op een half natte baan, Joris kwam in zijn ritme totdat de motor er in de eindfase mee ophield. Toen de motor eenmaal terug was bij de pitbox werd al snel de conclusie getrokken dat dit probleem niet op korte termijn verholpen kon worden. Het team heeft toen besloten om bij Ten Kate Racing Products het motorblok tijdelijk te verwisselen. In Assen werd het ondertussen snel droger en zo ging er helaas kostbare trainingstijd verloren.

Joris: “Flink balen, maar ook dit hoort bij de motorsport. Grote dank aan Ten Kate voor alle hulp en het hele team voor het harde werk, zodat we de laatste sessie nog konden rijden. Het motorblok was wel wat anders, dus daar moest ik mij wat op aanpassen, maar ik was al ontzettend blij dat we zaterdag in ieder geval konden racen!”

De zaterdag begon nat en op regenbanden noteerde Joris een 20e tijd in de eerste tijdtraining, waarbij hij in de eindfase wel het juiste gevoel kreeg. Dat zorgde voor vertrouwen in een betere tweede kwalificatie, maar daarbij kregen de coureurs te maken met een opdrogende baan en dus moeilijke omstandigheden. De rondetijden gingen naar beneden, maar helaas wist Joris zich maar met 1 plaats te verbeteren en mocht de race aan het eind van de middag starten van plaats 19.

Ook in de race met wederom een opdrogende baan had Joris het vooral in de beginfase lastig. Te laat gingen de rondetijden omlaag, de baan werd droger en droger en de regenbanden hadden het moeilijker en moeilijker. In de eindfase begon het zelfs nog weer licht te regenen, aangezien er van achter geen gevaar meer was en een plaats winnen er niet meer in zat, besloot hij de race verstandig uit te rijden. Al met al een lastig raceweekend met een 16e plaats als resultaat.

Joris: “Het ging helaas erg moeizaam op het (half)natte Assen. Ik baal ervan dat ik mezelf en het hele team, dat na de problemen met de motor zo hard heeft gewerkt, niet een mooier resultaat heb kunnen geven. Dit weekend moeten we snel vergeten en vooruit kijken naar de volgende race, zaterdag 18 mei. Ik hoop dat we dan de belangrijke kilometers kunnen maken zodat we de goede lijn van de eerste race weer kunnen oppakken.”

Handige links OW Cup Assen 27-04-2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App