Moriwaki 250 Junior Cup: Spektakel in Brands Hatch

300
Een tweede, derde en vierde plaats voor Jeffrey Buis | foto© Jeffrey Buis Racing

De Moriwaki 250 Junior Cup coureurs waren afgelopen weekend te gast bij het British Superbike kampioenschap op het circuit van Brands Hatch. Maar liefst drie races stonden er op het programma, drie wedstrijden die alle drie uitliepen op een waar spektakelstuk en het in grote getale aanwezige publiek op de banken deed staan.

Race 1
Na de eerste ronde was het Peetu Paavilainen die de leiding in handen had voor Jeffrey Buis, Meikon Kawakami, Paul Fröde en Quentin Koers. Paavilainen wist de leiding de eerste vijf ronden vast te houden alvorens Buis de leiding over wist te nemen. Vervolgens ontstond er een bloedstollend gevecht voor de overwinning tussen Buis en Koers. Laatstgenoemde trok uiteindelijk aan het langste eind door na tien ronden als winnaar de finish te passeren. Buis werd op slechts 0,148 seconde tweede terwijl Paavilainen op 0,284 van Koers de laatste podiumplaats greep.

Kampioenschapsleider Kawakami werd vierde gevolgd door Ruben Doorakkers en Fröde. De eerste zes coureurs finishten allen binnen 0,678 seconde van de winnaar.

Race 2
Deze wedstrijd werd samen verreden met de coureurs uit de standaard Moto3 klasse van het British Superbike kampioenschap.

Bij de start was het opnieuw Paavilainen die het snelst weg was en de leiding nam voor Buis en Koers. De Fin liet zich tijdens deze race niet opnieuw de kaas van het brood eten en kwam na tien ronden als winnaar over de finish. Achter de Fin vochten Kawakami, Koers, Buis en Fröde een verbeten strijd uit voor de overige podiumplaatsen. Kawakami wist deze strijd in zijn voordeel te beslissen en de tweede plaats veilig te stellen. De winnaar van de eerste race, Koers mocht als derde mee naar het podium terwijl Buis als vierde de zwart/wit geblokte vlag passeerde.

Fröde, die een ultieme inhaalpoging in de allerlaatste ronde zag mislukken, moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Race 3
Op zondag openden de Moriwaki 250 Junior Cup de dag in Brands match met hun derde race van het weekend.

Direct na de start waren het Paavilainen, Kawakami en Buis die er als een haas vandoor gingen en de rest van het veld op achterstand wisten te zetten. Het drietal gaf elkaar echter geen duimbreed, had uitsluitend oog voor elkaar en er werd dan ook regelmatig van posities gewisseld. Door deze positiewisselingen wisten Koers en Fröde de aansluiting te vinden bij het drietal waarna het vijftal er een fantastische strijd van maakte voor de overwinning.

Kawakami won deze bloedstollende strijd door met een voorsprong van slechts 0,044 seconde op Buis als eerste de finish te passeren. Koers werd op 0,085 seconde derde gevolgd door Fröde en Paavilainen die vijfde werd ondanks dat hij slechts 0,264 seconde achter de winnaar de eindstreep passeerde.

Doorakkers werd achter het vijftal ‘best of the rest’ door op 2,905 seconde van de winnaar als zesde de finish te passeren.