Moriwaki 250 Junior Cup: Dubbel voor Kawakami

196
De kopgroep met Kawakami voor Buis (Fotocredit: Jan Timmerman - JTS Fotografie)
De kopgroep met Kawakami voor Buis (Fotocredit: Jan Timmerman - JTS Fotografie)

#DutchWorldSBK – Meikon Kawakami won op het tt-circuit van Assen ook de tweede race in de Moriwaki 250 Junior Cup. Jeffrey Buis pakte een prima tweede plaats en Paul Frode mocht als derde en laatste rijder mee naar het podium.

Jeffrey Buis kwam als eerste uit de openingsronde voor Frode, Paavilainen en de winnaar van de eerste race Kawakami. Genoemd kwartet had direct al een gaatje geslagen naar de achtervolgers.

De vier maakten er een prachtige race van waarbij alle rijders één of meer ronden aan de leiding over start/finish kwamen. Bij het ingaan van de laatste ronde leidde Meikon Kawakami en de Braziliaan maakte het daarna perfect af en reed naar zijn tweede overwinning van het weekend.

Daarachter pakte Jeffrey Buis ook zijn tweede podium van het weekend. Na zijn derde plaats in de eerste race volgde nu een keurige tweede plaats. Paul Frode hield Peetu Paavilainen van het podium en werd derde.

Achter dit viertal vocht een tweede viertal om de plaatsen vijf tot en met acht. Marvin Siebdrath, Trou Bude, Jeroen Hilster en Quentin Koers vochten top op de meet om in de genoemde volgorde te finishen. Isaac van Dijk pakte in deze tweede race een 15e plaats en Ruben Doorakkers haalde helaas het einde niet.