Moriwaki Cup: Kawakami pakt de pole in regenachtig Alcarras

76
Moriwaki cup kwalificatie op Alcarras
Moriwaki cup kwalificatie op Alcarras

De Braziliaan Meikon Kawakami heeft zich als snelste gekwalificeerd voor de Moriwaki 250 Junior Cup. Onder listige omstandigheden was het Kawakami die zijn concurrenten te snel af was op een opdrogende baan in het Spaanse Alcarras. De talenten uit de Moriwaki Cup reden de gehele dag onder regenachtige omstandigheden in Alcarras. De omstandigheden waren niet veel beter tijdens de kwalificatie echter was het wel gestopt met regenen. Hierdoor werden al vroeg in de kwalificatie snellere tijden gereden als in de trainingssessies eerder op de dag.

Vanaf het begin van de sessie was het de Duitser Paul Frode die zich het beste leek aan te passen aan de natte omstandigheden en de eerste 15 minuten van de sessie de snelste tijd noteerde.

Vervolgens was het Kawakami die onder de opdrogende omstandigheden de tijd van Frode wist aan te scherpen, waarna het stuivertje wisselen was tussen de Braziliaan en de Duitster voor de snelste tijd. Halverwege de sessie stond Ruben Doorakkers op de derde plaats als beste Nederlander.

Met nog enkele minuten te gaan was het Kawakami die opnieuw de snelste tijd noteerde, ditmaal met een 1:56.9 waarop Frode geen antwoordt had. De Fin Peetu Paavilainen wist zich na enkele valpartijen in de ochtend te goed herpakken en kwalificeerde naar een derde positie voor Ruben Doorakkers en Jeffrey Buis. De top tien werd gecompleteerd door Jeroen Hilster op de zesde plaats, voor Ross Turner, Troy Bude, Marvin Siebdrath en Luke Hopkins op de tiende plaats.

Reactie van de snelste Nederlander Ruben Doorakkers:

Vanaf het begin van de sessie heb ik proberen aan te pikken bij een snelle rijder, halverwege de sessie stond ik op de vijfde plaats. Toen kwam Kawakami mij voorbij en ben ik achter hem aan gegaan. Eerst zijn we nog even kort een gevecht aan gegaan alleen zag ik al snel dat ik beter achter hem aan kon rijden omdat hij sneller was. Hier heb ik gelet op zijn lijnen en rempunten. Daardoor boekte ik progressie en verbeterde ik mijn positie naar p3. Helaas kon ik hem niet volgen omdat hij bij mij weg begon te rijden. Daarop ben ik mijn eigen tempo gaan rijden waarbij ik goede rondes reed. In mijn laatste ronde was ik snel onderweg op de opdrogende baan echter kwam ik bij het opkomen van startfinish zonder benzine te staan waardoor mijn snelste ronde helaas verloren ging. Voor de kwalificatie van morgen is het mijn doel om vanaf het begin direct te gaan pushen en om vervolgens in de race te vechten voor het podium. Morgen zullen Kawakami en Paavilainen waarschijnlijk te sterk zijn maar de derde plaats moet zeker mogelijk zijn.