Moriwaki: Dubbelle winst voor Kevin Orgis in Most

80

De Moriwaki 250 Junior Cup coureurs kwamen het afgelopen weekend in actie op het Autodrom Most in Tsjechi‘. Er stonden twee wedstrijden op het programma en het was de Duitser Kevin Orgis die beide keren als winnaar de finish passeerde.

<strong>Eerste race</strong><br /> Om 16:40 uur zaterdagmiddag mochten de jonge Moriwaki 250 Junior Cup talenten de baan op voor de eerste race van het weekend.&nbsp;<br /> <br /> Gelijk na de start wisten Peetu Paavilainen en Kevin Orgis de leiding te nemen maar in de derde ronde was het Sander Kroeze die zich voor het eerst tussen de koplopers wist te nestelen.&nbsp;<br /> <br /> Terwijl het drietal vooraan het veld steeds stuivertje wisselde lukte het de Braziliaanse rijder Meikon Kawakami met een paar snelle ronden de aansluiting te vinden. In de zevende ronde gingen Kroeze en Leon Orgis in de fout en beiden kwamen daarbij ten val.<br /> <br /> Uiteindelijk was de finish wederom onwaarschijnlijk close!! Kevin Orgis greep de volle winst en 25 punten met een voorsprong van slechts 0,01 seconde op de als tweede finishende Paavilainen. Kawakami kwam een fractie later als derde over de finish.<br /> <br /> <p> Achter de kopgroep ontstond er nog hevige strijd om plaatsen vier tot en met zes tussen de Nederlandse coureurs Ruben Doorakkers , Victor Steeman en Quentin Koers. In het kuip aan kuip gevecht kwam Doorakkers in de allerlaatste ronde helaas ten val waardoor hij niet kon finishen. Door de schuiver van Doorakkers werd de Italiaan Francesco Pastore nog zesde, een mooie en indrukwekkende prestatie aangezien hij bij de start zijn motor af liet slaan en hij zich hierdoor door het hele veld naar voren moest vechten.</p>

<strong>Tweede race</strong><br /> De Jonge talenten van de Moriwaki Cup moesten vroeg op zondagochtend voor de tweede race van het weekend. Om 9:20 uur doofde het rode licht en schoten de coureurs van de start grid.&nbsp;<br /> <br /> Nadat hij de eerste wedstrijd met het kleinst mogelijke verschil van 0,01 seconde had verloren was Peetu Paavilainen als geen ander gemotiveerd om deze race voor de winst te gaan.&nbsp;<br /> <br /> Bij de start nam Paavilainen gelijk de leiding maar de getalenteerde Duitse race broertjes Kevin en Leon Orgis lieten hem niet ontsnappen en het tweetal noteerde in de derde ronde zelfs de snelste tijden van het weekend met een 1:51.07 en een 1:51,06.<br /> <br /> Gedurende de volgende ronden werd een kopgroep van vijf rijders gevormd toen Sander Kroeze en Meikon Kawakami aansluiting wisten te vinden. Helaas viel Sander Kroeze uit na een race incident en kon hij zijn sterke kwalificatie dit weekend niet omzetten in een goed raceresultaat.<br /> <br /> Met een sterk laatste deel van de wedstrijd van de broertjes Orgis werden de eerste twee plaatsen dan ook een prooi voor de Duitse talenten waarbij Kevin aan het langste eind trok en met een miniem verschil van 0,01 seconde op zijn broertje als winnaar de eindstreep passeerde terwijl Kawakami met een verschil van 0,08 seconde de derde plaats veiligstelde.<br /> <br /> <p>Victor Steeman werd op de vijfde plaats de best geklasseerde Nederlander gevolgd door Quentin Koers en&nbsp;Ruben Doorakkers die als zevende de finish passeerde. </p> <p>De Italiaan Francesco Pastore, winnaar van de eerste race van het weekend, viel in de tweede ronde uit en was daardoor niet in staat zijn sterke optreden een vervolg te geven.<br /> <br /> <br /> De volgende Moriwaki 250 Junior Cup race is tijdens de British Superbike ronde op het Engelse circuit van Snetterton op 19-20-21 juni.</p> <p><br /> </p> <p><br /> </p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>