Moriwaki: Orgis wint, Koers vijfde op zaterdag in Snetterton

143

De Moriwaki 250 Junior Cup coureurs zijn dit weekend opnieuw te gast bij het British Superbike kampioenschap. Op het circuit van Snetterton werd zaterdagmiddag de eerste wedstrijd verreden en het was Kevin Orgis die met de zege aan de haal ging. Quentin Koers werd op de vijfde plaats de best geklasseerde Nederlander.

Onder lichte bewolking ging de race over 10 ronden van start op Snetterton, waar voor alle coureurs het de eerste keer op dit Engelse circuit was.<br /> <br /> Kevin Orgis wist van start tot finish de leiding in handen te houden. De jonge Duitser mocht al van pole starten en gaf de leiding vervolgens niet meer uit handen. Meikon Kawakami moest volgen, de Braziliaan was niet in staat om Orgis bij te houden en lag de hele race op een tweede plek met een kleine voorsprong op de groep die vocht voor de derde positie.

En in deze groep werd er gestreden voor de laatste podium plaats. Orgis en Kawakami waren los van de rest en de achtervolgende groep was continue met elkaar in gevecht. In deze groep bevonden zich Quentin Koers, Peetu Paavilainen, Victor Steeman en Leon Orgis. Echter Orgis wist in de achtste ronde los te breken en langzaam wist hij het gat naar Kawakami te dichten. Uiteindelijk zou die een seconde te kort komen maar hij pakte wel zijn tweede podium plaats van het seizoen.&nbsp;<br /> <br /> De Fin Paavilianen finishte als vierde voor Koers, Steeman, Sander Kroeze, wildcard rijder Carlos Tatay, Ruben Doorakkers en Jeroen Hilster.<br /> <br /> Lukas Franke pakte een elfde plaats voor Selina Liebschner, Jaron Nooren, Shane Faber, Sophia Liebschner en Isaac van Dijk.<br /> <br /> De tweede wedstrijd wordt zondag verreden en de staat op het programma om 12.05 uur. <p><br /> </p> <p><a href="http://bit.ly/1TBPnzf" target="_blank">Volledige&nbsp;uitslagen British Superbike Snetterton</a></p> <p>&nbsp; </p> <p><br /> </p> <p> </p> <p><br /> </p> <p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> </p> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <p> <!–nieuwsbrief link einde –></p>