Moriwaki: Steeman wint race 2 in Snetterton

58

De NederlanderÊVictor Steeman heeft op het circuit van Snetterton zijn aller eerste Moriwaki 250 Junior Cup race weten te winnen op Engelse bodem. De Nederlander was het snelst in een race die als hectisch en dramatisch omschreven kan worden.

Onder een flauw zonnetje gingen de jonge coureurs zondagmiddag van start voor hun 10 ronden durende wedstrijd en ook deze keer was het Kevin Orgis die een kop start wist te maken. Orgis leidde voor Peetu Paavilainen, Meikon Kawakami en Leon Orgis toen het fout ging voor Paavilainen in de tweede ronde. De Fin verloor de voorkant van de motor en zijn race was daarmee al na twee ronden voorbij.<br /> <br /> Leon Orgis wist zich zelf naar de tweede plaats te rijden, achter zijn broer Kevin toen het ook voor deze twee coureurs fout ging. Beide broertjes gingen onafhankelijk van elkaar in de zelfde bocht onderuit en zo eindigde ook hun race vroegtijdig in het grind.&nbsp;<br /> <br /> Kawakami leidde nu de wedstrijd met zes seconden voorsprong op de achtervolgende groep waarin Quentin Koers, &nbsp;Victor Steeman, Ruben Doorakkers, Sander Kroeze en Carlos Tatay zich bevonden.&nbsp;<br /> <div><br /> </div>

Maar ook Kawakami ging er even later ontzettend hard vanaf met een highsider en ook Ruben Doorakkers bleef niet zitten, waardoor het veld weer een plaatsje opschoof.<br /> <br /> Steeman wist de leiding in de race over te nemen en gaf die in het resterende deel van de race ook niet meer af. Daarmee won hij zijn aller eerste Moriwaki race.&nbsp;<br /> <br /> Quentin Koers pakte de tweede plaats voor wildcard coureur Tatay.&nbsp;<br /> <br /> <p>Sander Kroeze werd vierde voor Lukas Franke, Jeroen Hilster, Selina Liebschner, Jaron Nooren, Shane Faber, Sophia Liebschner en Isaac van Dijk.</p> <br /> De volgende race vind plaats op 17 tot en met 19 juli op Brands Hatch, Groot Brittanni&euml;. <p><br /> </p> <p><a href="http://bit.ly/1TBPnzf" target="_blank">Volledige&nbsp;uitslagen British Superbike Snetterton</a><br /> <br /> </p> <p><br /> </p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>