MotoGP Test Sepang: Deelname Franco Morbidelli nog onzeker

3042
franco-morbidelli
Franco Morbidelli | foto© Pramac Racing

Het is nog onzeker of Franco Morbidelli deze week deel kan nemen aan de eerste officiële MotoGP test van 2024 in Sepang. Morbidelli’s werkgever Prima Pramac Racing heeft dit nieuws zondagochtend in een verklaring op hun social mediakanalen kenbaar gemaakt.

Het verhaal is bekend, afgelopen dinsdag kwam Franco Morbidelli lelijk ten val tijdens een privétest op het Autódromo Internacional do Algarve. De Prima Pramac Racing coureur verloor daarbij kort zijn bewustzijn met als gevolg dat hij een nacht ter observatie in het ziekenhuis in Faro moest verblijven.

Na een nieuwe CT-scan kon Morbidelli een dag later huiswaarts keren. Het is echter nog onzeker of Morbidelli deze week aanwezig zal zijn bij de eerste officiële MotoGP test van 2024 (06 t/m 08 februari) in Maleisië. Prima Pramac Racing heeft zondagochtend in een verklaring laten weten dat men een laatste medische check met een paar dagen heeft uitgesteld, een check die uitsluitsel moet geven dat het verantwoord is om hun protegé vanaf dinsdag in Sepang de baan op te sturen.

Prima Pramac Racing: “Het medische team heeft besloten de laatste medische check met een paar dagen uit te stellen. Dit is bedoeld om een ​​uitgebreider inzicht te geven in zijn fitheid. Daarna zal worden besloten of Morbidelli aan de testdagen kan deelnemen.”

Veel tijd is er echter niet meer: ​​de MotoGP coureurs gaan aanstaande dinsdag, woensdag en donderdag al de baan op in Sepang. Het is dan ook nog twijfelachtig of de Prima Pramac Racing coureur in actie gaat komen.

 

Handige links 2024 MotoGP Sepang Official Test:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube   Vrijwillige bijdrage  

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.