Marcel Schrötter heeft vrijdagochtend in Le Mans de snelste tijd laten noteren tijdens de eerste vrije training van de HJC Helmets Grand Prix de France. De Duitser was het snelst voor Alex Marquez en Jorge Navarro. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de zesentwintigste rondetijd.

Na de Moto3 en de MotoGP klasse was het vrijdagochtend in Le Mans de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun eerste vrije training.

Voor Francesco Bagnaia begon de sessie met tegenslag, de protegé van Valentino Rossi en de komend seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Italiaan kwam al in zijn eerste ronde stevig ten val bij het aanremmen voor turn 3. Bagnaia leek zich bij de crash duidelijk geblesseerd te hebben, bleef in eerste instantie even in het gravel liggen om even later wel lopen de plaats van het ongeval te verlaten. Na een bezoek aan het medical centre – pijnlijke schouder -bleken de verwondingen mee te vallen en kon de Italiaan in het tweede deel van deze eerste sessie nog terugkeren op de baan en een aantal ronden rijden.

In de beginfase van de sessie was het Marcel Schrötter die verraste met een aantal snelle ronden en de lijst aanvoerde. Halverwege de sessie moest de Duitser de bovenste plaats op de lijst prijsgeven om vervolgens met nog iets minder dan 10 minuten te gaan nogmaals weer de lijst aan te voeren.

Jorge Navarro wist vervolgens nogmaals onder de tijd van de Duitser te duiken maar de met nummer 23 acterende Dynavolt Intact GP coureur sloeg meteen weer terug met een nog snellere rondetijd.

Navarro maar ook Alex Marquez leken in de slotminuut nog roet in het eten te gooien voor Schrötter maar slaagden niet in hun poging. Met een snelste rondetijd van 1’37.001 was het dus Schrötter die deze eerste sessie op het bekende en historische Le Mans circuit als snelste afsloot.

Achter Schrötter noteerde Alex Marquez de tweede rondetijd gevolgd door Navarro, Sam Lowes en Joan Mir.

De zesde rondetijd kwam op naam van Lorenzo Baldassarri voor Hector Barbera die in deze sessie maar liefst twee keer ten val kwam, de in de eerste ronde gecrashte Bagnaia, Miguel Oliveira en Andrea Locatelli.

De in Nederlandse dienst rijdende Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden in deze sessie respectievelijk de vierentwintigste en vijfentwintigste rondetijd.

Nederlander Bo Bendsneyder, die gedurende de sessie lange tijd in de top twintig te vinden was, moest uiteindelijk genoegen nemen met de zesentwintigste rondetijd.

Naast de al genoemde crashes van Bagnaia en Barbera (2) waren er in deze sessie ook crashes voor Eric Granado en Bendsneyder’s tijdelijke teamgenoot Hector Garzo.

 

Handige links HJC Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag