Motul brengt nieuwe NGEN-olie uit: NGEN 5 en 7

960
motul

MOTUL vult zijn bestseller-olielijnen, de 5100- en 7100-reeksen, aan met geregenereerde NGEN 5 en 7: De duurzame keuze voor motoren van morgen.

Een wereld in verandering vereist pioniers. Waar fabrikanten maar wat graag uitpakken met bescheiden groene ambities, trekt MOTUL voluit de kaart van vooruitgang. Door de absolute bestseller – de 5100- en 7100-reeks – te versterken met de duurzame, geregenereerde NGEN 5 en 7, laat men bij Motul zien dat vooruitgang niet in de marge geboekt wordt, maar wel in het hart van de actie. Met de duurzame NGEN 5 en NGEN 7 zet MOTUL de bakens voor de wereld van morgen uit. Een nieuwe generatie olie voor de volgende generatie gepassioneerde rijders.

In ons dagelijks leven zijn duurzaamheid en hergebruik vanzelfsprekend en zelfs onmisbaar. Van het zuiveren van leidingwater, over het volledig recycl(er)en van papier en karton, tot de recuperatie van staal om nog sterkere varianten te maken. Waarom zou dat met uw gebruikte motorolie niet kunnen? Dat is exact wat MOTUL heeft verwezenlijkt: een nieuwe generatie motorolie ontwikkelen, waarbij duurzaamheid en prestaties elkaar enkel versterken.

Een verhaal van regeneratie
Zeg niet recyclage, zeg regeneratie. In tegenstelling tot het eerste, relatief eenvoudige filtratieproces, wordt NGEN vervaardigd door hoogwaardige, gebruikte olie te recupereren en hoogtechnologisch te raffineren. Het eindproduct is hoogkwalitatieve motorolie die voor respectievelijk 50% (NGEN 7) en 75% (NGEN 5) uit geregenereerde basisolie bestaat, of waarbij de basisolie voor 25% gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen (NGEN HYBRID). De absolute troef van NGEN? Het proces op zich kan tot in het oneindige herhaald worden. Gebruikte NGEN komt gewoon opnieuw in de productieloop terecht, en herrijst na de nodige raffinage als een feniks uit z’n as. Onbeperkt hergebruik, en dus een perfect circulair productieproces.

Een verhaal van innovatie en prestaties
De nieuwe NGEN 5 en 7 zijn de perfecte mix van innovatie en prestaties. Ondanks hun duurzame insteek, presteren ze beter dan de huidige 5- en 7-reeks producten. Zo blijven de anti-slijtagewerking en zuiverheid identiek, maar wordt er fikse vooruitgang geboekt op vlak van onder meer levensduur, (olie)verbruik  en responsiviteit van de motor bij opstarten. De kers op de taart? Alle NGEN-producten worden afgevuld in een voor 50 procent gerecycleerde, én volledig recycleerbare plastic bus.

Een verhaal van energiebesparing
Wist je dat… er voor 1 liter basisolie maar liefst 84 liter ruwe olie nodig is? Regenereren kost 50 tot 80 procent minder energie! Zo is een liter gebruikte olie na ons hoogtechnologisch raffinageproces goed voor 650 milliliter aan geregenereerde basisolie, 140 ml bitumen, 80 ml diesel, 80 ml water en amper 50 ml aan afvalresidu. De optelsom maken, is voor duurzaam kiezen: NGEN.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.