MTM Kawasaki scoort geweldige zege met Huertas in Aragon

477
adrian-huertas
Adrian Huertas wint in Aragon | foto© Randy van Maasdijk

MTM Kawasaki kan terugkijken op een sterke openingsronde van het World Supersport 300 seizoen in Aragon. Adrián Huertas won zijn allereerste race in dienst voor het team en werd in de tweede race derde. Ook Yuta Okaya scoorde een podium. De Nederlanders Jeffrey Buis en Koen Meuffels hadden niet al het geluk in de races.

Het World Supersport 300 seizoen begon afgelopen weekend op Motorland Aragon. De MTM Kawasaki rijders stonden er vrijdag tijdens vrije trainingen allemaal goed bij. In de Superpole kwalificatie liet Adrián Huertas een zeer sterke indruk achter door bijna zijn eerste pole position te pakken. De Spanjaard kwalificeerde zich 0.004 seconde achter de polesitter als tweede. Regerend wereldkampioen Jeffrey Buis plaatste zich als achtste voor de race. Yuta Okaya en Koen Meuffels kwalificeerden zich respectievelijk als elfde en zestiende voor de races in Aragon.

In de eerste race ontstond er een grote kopgroep, waar de vier MTM Kawasaki rijders deel van uitmaakten. Huertas reed veel aan de voorzijde van het veld, maar kreeg een long lap penalty. Ook Okaya moest na een foutje zich weer terug zien te knokken in de groep. Drie ronden voor het einde reden beide coureurs weer vooraan met Huertas op P1 en Okaya op P3 toen de rode vlag kwam. De race werd niet herstart, waardoor Huertas zijn allereerste race voor MTM Kawasaki wist te winnen. Okaya pakte zijn derde podium uit zijn carrière. Ook Buis en Meuffels waren klaar voor een spannende slotfase. Buis eindigde als zesde en Meuffels als achtste. Kortom: een zeer sterke start van het seizoen voor MTM Kawasaki.

In de tweede race had Meuffels bij de start geen geluk toen hij een aantal crashende rijders moest ontwijken. Later in de race werd de Nederlander opnieuw geraakt terwijl hij al weer ver naar voren was gekomen en was zijn race voorbij. In de kopgroep van twaalf rijders waren Huertas, Buis en Okaya sterk vertegenwoordigd. In de laatste ronde was het spannend tot de laatste meter. Huertas finishte als derde, waarmee hij zijn tweede podium van het weekend scoorde. Okaya werd vierde en Buis werd in de laatste ronden een aantal keer geraakt, waarbij hij terugviel naar een twaalfde positie.

De tweede ronde van het World Supersport 300 kampioenschap staat gepland van 11 t/m 13 juni op het circuit van Misano in Italië.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]