MVR Racing 2016 Champion IDM Superstock 600

307
schouten
Bryan Schouten op weg naar de titel | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters)

Met trots kunnen we meedelen dat we kampioen zijn geworden in de SUPERSTOCK 600 klasse van het IDM. MVR-Racing coureur Bryan Schouten had dit weekend maar één opdracht, laat je niet gek maken, en rij je eigen race.

De eerste kwalificatie op vrijdag liep naar behoren met een voorlopige P2 op de grid. Wel achter concurrent Christian Stange, echter bleek uit eerdere races dat Stange goed kan kwalificeren, echter in de races niet de constante snelle rondetijden kan vasthouden. Hierdoor was er geen spanning merkbaar in het team en had het team er het vertrouwen in dat het in de race wel goed zou komen.De tweede kwalificatie bewees Schouten zichzelf en het team echter geen dienst door behoorlijk hard onderuit te gaan en met een beschadigde motor terug te rijden naar de paddock. Hierdoor was het blok kapotgelopen en was het zelf korte tijd onzeker of hij nog deel kon nemen aan de eerste wedstrijd van het weekend met alle gevolgen voor het kampioenschap van dien. Door de hardwerkende monteurs werd het blok van de motor van Schouten vervangen en was de motor weer tiptop in orde voor de eerste race van het weekend.

Naast Schouten reed dit weekend ook de Finse coureur Tatu Lausletho mee als gastrijder van het MVR-Racing Team. Lausletho die dit jaar nog maar nauwelijks aan racen was toegekomen maakte een positieve indruk op het team door zijn professionele houding en instelling en door in de eerste kwalificatie zich op een elfde startpositie te rijden en tijdens de tweede kwalificatie zijn tijd ruim te verbeteren waardoor hij vanaf P8 mocht starten. Dit was boven verwachting goed, aangezien Lausletho letterlijk nog geen meter op de MVR-Racing motor had gereden.

Race 1
Na een P2 in de kwalificatie moest Schouten net zoals vorig weekend de races starten achter Stange. De wedstrijd werd na twee ronden stilgelegd wegens een onveilige situatie na het leeglopen van enkele “airbags” naast het circuit. Met een kwartier vertraging werd de race herstart. Schouten deed wat hij moest doen en hield zijn hoofd koel en finishte als tweede. Directe concurrent in het kampioenschap, Christian Stange, wist Schouten achter zich te houden. Stange Finishte als derde waardoor Schouten weer 4 punten uit kon lopen op Stange in het kampioenschap. Lauslehto deed ook goede zaken door als zesde te eindigen.

Race 2
Met 12 punten voorsprong op Stange mocht Schouten nog vierde worden tijdens deze laatste race om het kampioenschap als Stange zou winnen. Hierdoor lag de druk volledig bij Stange. Taak voor Schouten was om bij Stange in de buurt te blijven. Stange die zeker was van een tweede plaats in het kampioenschap wist dat mocht hij nog kans maken op de titel willen maken, hij in ieder geval de wedstrijd moest winnen. Hierdoor reed Stange voor wat hij waard was maar maakte tijdens de race twee foutjes waardoor hij uiteindelijk terugviel tot een P7 in het rijdersveld.

Schouten reed “rustig” zijn rondjes en finishte op P4. Met dit resultaat werd het MVR-Racing Team kampioen in het IDM Superstock 600 kampioenschap. Lausletho kwam op een mooie P8 over de finish en heeft het weekend laten zien dat hij zijn tijden telkens kon verbeteren.

MVR-Racing wil alle sponsoren, met name Yamaha, Rapid Bike, MVR-RacingParts, Hartelman Motoren, HK-Suspension, Raceline, Moto-Master, YEC, Lightech, RMS, RDMOTO, WD-40, Motoport Echt, Tsubaki, MW-R, CRC, Tovami, SBS, Hocoparts, Akrapovic en Pirelli bedanken voor hun steun en vertrouwen in ons team tijdens dit raceseizoen. Binnenkort een uitgebreide terugblik op het kampioenschap en een blik in de toekomst door MVR-Racing Teammanager Mart van Roij.