MVR Racing: Belangrijke leermomenten tijdens Imola weekend

322
sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

MVR Racing begon met veel uitdagingen aan het race weekend in het Italiaanse Imola. Voor Jaimie van Sikkelerus en het team was het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen rijder en machine en voor Ruben Doorakkers was het zijn eerste kennismaking met het snelle en beruchte Italiaanse circuit Autodrome Enzo e Dino Ferrari in Imola.

Dit bracht voor Doorakkers en het team extra uitdagingen met zich mee m.b.t. het zoeken naar de juiste rijlijnen, bochtensnelheid, balans en afstelling op dit voor Ruben nieuwe circuit.Ondanks alle uitdagingen en wellicht niet de gewenste eindresultaten kijkt MVR Racing terug op een belangrijk weekend qua ontwikkelingen en progressie van het team en rijders.

Teammanager Mart van Roij: “Het weekend kende voor zowel het team, Jaimie als Ruben grote uitdagingen. Voor Jaimie en het team was het zaak om na Assen de juiste afstelling te vinden waarbij de machine en coureur in harmonie optimaal konden presteren. Dit vergde veel overleg, testen en aanpassingen maar resulteerde uiteindelijk in een afstelling naar tevredenheid van coureur en team. Jaimie wist met een 1’54.127 een 23e startpositie te realiseren wat op dat moment niet verkeerd was. Ruben wist in de Superpole een tijd neer te zetten van 02’14.479, goed voor de 34e startpositie. Dit was een respectabele tijd gezien zijn onervarenheid op dit circuit.”

WorldSSP, de races:
Het was een hectische zondag voor de Supersport klasse. Tot tweemaal toe werd er een rode vlag getoond door diverse crashes en werd de wedstrijd uitgesteld. Toen de race voor de derde maal van start was gegaan bleek dat het harde werk van coureur en team zijn vruchten begon af te werpen. Jaimie kon prima mee en liet mooie constante rondentijden zien. Hij baande zich langzaam een weg naar voren en kon meestrijden voor P17. Vijf ronden voor het einde brak Jaimie de race af. Hij had geen goed gevoel meer bij de motor, maar er kon ook niet direct een oorzaak worden gevonden om te verhelpen zodat hij zijn race kon vervolgen. Om veiligheidsredenen werd besloten niet verder te rijden waardoor deze race vroegtijdig ten einde kwam.

Om de oorzaak te achterhalen werd de motor na de race uitvoerig gecontroleerd. Hier kwamen geen onregelmatigheden uit naar boven en de Yamaha motor bleek technisch in prima staat te zijn. Ook de uitgevoerde data-analyse kon geen oorzaak aantonen die het waargenomen gevoel bij Jaimie kon verklaren. Ondanks dat we geen aantoonbare verklaring kunnen geven voor de oorzaak van het gevoel bij Jaimie kan het vertrouwen in materiaal meespelen in genomen besluiten. We trekken lering uit deze gegevens en zullen al het mogelijke ondernemen om dit te verbeteren.

WorldSSP300, de race:
Ondanks dat Ruben voor het eerst hier reed liet hij een goede indruk achter. Hij kon gedurende de race stabiele rondentijden rijden wat liet zien dat hij zijn ritme had gevonden. Ruben kwam in een groepje terecht dat streed om P27 en gedurende de race kwam hij in mooie gevechten terecht. Uiteindelijk was het Ruben die als eerste van dit groepje over de finish kwam en de 27ste positie veiligstelde. Gezien zijn onbekendheid met het circuit en de beperkte inhaal mogelijkheden op dit circuit in deze klasse, een prima prestatie van de jonge Brabander.

Het was een bewogen weekend waar we veel hebben geleerd en progressie hebben kunnen boeken met het team. Het is nu belangrijk om deze leermomenten om te zetten in acties zodat we de volgende races onze prestaties kunnen verbeteren en de progressie binnen ons team kunnen blijven voortzetten.

Onze volgende race is over twee weken op 28 mei op het Engelse circuit Donington Park.

MVR Racing wil al hun sponsoren en supporters bedanken voor hun steun en vertrouwen in ons team. Wij zijn hen allen zeer dankbaar!

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s