Negende plaats voor Melvin van der Voort in Most

320
melvin-van-der-voort
Melvin van der Voort | foto© Damon Teerink

Nadat Melvin van der Voort tijdens de trainingen constant progressie wist te boeken, scoorde de 15-jarige coureur een keurige negende plaats in de eerste IDM Supersport 600 race in Most. Helaas kwam de SWPN-coureur ten val in de eerste ronde van de tweede race op het Tsjechische circuit.

Na zijn sterke debuutronde in Oschersleben, kwam Melvin van der Voort afgelopen weekend in actie op het Autodrom Most in Tsjechië voor de derde en vierde race van het IDM Supersport 600 kampioenschap. Het was erg warm tijdens de eerste trainingsdag. Melvin wist zich gedurende de sessies constant te verbeteren en sloot de vrije trainingen met een negentiende tijd af. Het gevoel met de motor was nog niet perfect, maar dat werd in de kwalificatie al beter. De SWPN-coureur wist zich als zestiende te kwalificeren voor de wedstrijden.

Voor de eerste race werd er nog een vrij grote wijziging toegepaste qua afstelling van de Yamaha R6 en dat pakte heel goed uit. Melvin wist zijn tempo nog verder op te schroeven en begon vanaf de eerste ronde diverse posities goed te maken. Eenmaal aangekomen op plaats tien, wist de 15-jarige coureur de aansluiting te vinden bij twee rijders. In het tweede deel van de race lukte het Melvin zelfs om de achtste plaats te rijden. In de slotfase moest Melvin nog één positie prijsgeven, maar finishte hij op een keurige negende plaats.

In de tweede race had Melvin opnieuw een goede start. Na een foutje in de eerste ronde verloor de jonge coureur een paar plaatsen. Een paar bochten later ging het mis, toen Melvin met een andere rijder in aanraking kwam en crashte. Melvin was zelf ongedeerd, maar helaas was zijn race al vroeg voorbij. De vijfde en zesde race van het IDM Supersport 600 seizoen staan gepland in het weekend van 23 t/m 25 juli. Er wordt dan gereden op de Schleizer Dreieck in Duitsland.

Melvin van der Voort: “Ik moet het team een groot compliment geven, want we hebben gedurende het weekend de motor constant kunnen verbeteren. De aanpassing voor de eerste race was een kleine gok, maar het pakte goed uit. Ik kon mijn tempo nog verder verhogen en ik was dik tevreden met mijn negende plaats. Helaas crashte ik in de eerste ronde van de tweede race, dat was erg balen na opnieuw een goede start. Ik wil mijn sponsoren bedanken die het mogelijk maken dat ik kan racen!”

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]