Nelon Racing en Kevin Mos tevreden terug uit Hengelo

440
mos
Kevin Mos | foto© Henk Jan Wittink

Nadat Kevin Mos twee weken geleden zwaar geblesseerd raakte aan zijn rechterhand tijdens een training in Frankrijk leek het er op dat Nelon Racing niet kon deelnemen aan de 50e editie van de internationale wegwedstrijden op de Varsselring bij Hengelo in Gelderland.

Een dag voordat het team zou afreizen gaf de dokter groen licht. Het team ging met niet al teveel verwachtingen op reis. Wel had men het vertrouwen in de Honda welke tijdens de wintermaanden geheel opnieuw was opgebouwd door Rob Tuin terwijl het motorblok onder handen werd genomen door Frank Mos (de vader van Kevin) van MOBU Tuning uit Enkhuizen.Tijdens de training moest Kevin de sessies vanwege pijn vroegtijdig eindigen. Hij moest daarom tijdens de wedstrijddag achteraan in het veld van 34 rijders starten. In de eerste wedstrijd, meetellend voor het IRRC Championship, werkte hij zich knap op naar een uiteindelijke dertiende plaats nadat hij als 19e van start ging. De tweede wedstrijd meetellend voor het gecombineerde Nederlands- en Belgisch Kampioenschap ging nog beter. Na een prima start vanaf de 34ste startplaats eindigde Kevin als achtste. Hij had geen tijd kunnen zetten en moest achteraan starten. Hierna zouden er nog twee wedstrijden gereden worden, maar tijdens de derde wedstrijd scheurde de uitlaat.  Er werd hard gewerkt om de uitlaat op tijd in orde te maken voor de laatste wedstrijd van de dag. Kevin gaf aan dat hij wilde starten omdat de gehele dag goed verlopen was.  Helaas lukte het niet om de uitlaat voor aanvang van de laatste wedstrijd te repareren.

Al met al een goed resultaat vond het gehele team. Er wordt met vertrouwen uitgekeken naar de volgende wedstrijd.  Jimmy Gällros uit Zweden zal volgende week in Duitsland op de Nürburgring starten namens Nelon-Gällros Racing. Gepland staat de IDM wedstrijd in augustus in Assen waar zowel Kevin als Jimmy starten. Wellicht komen er voor deze wedstrijd nog meer wedstrijden  in beeld, IDM (Duits kampioenschap) en BeNeCup of IRRC. Uiteraard zal Nelon Racing dit de volgers zo spoedig mogelijk laten weten.

Met de goede resultaten van Jimmy (twee weken geleden vijfde tijdens het IDM in Brno) en het vertrouwen in Kevin ziet het team het seizoen dan ook met vertrouwen tegemoet.

Handige links wegraces Hengelo:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag