Nick Roelfsema naar NK Open 125cc met Yamaha YZF-R125

456
nick-roelfsema
Nick Roelfsema | foto© Mariska Grob - Motografie.nl

Vice-kampioen Yamaha KicXstart R125 Cup 2019 Nick Roefsema maakt komend seizoen de overstap naar het Nederlands Kampioenschap Open 125cc. Het pas 13-jarige talent uit Musselkanaal  zal daarin met een nieuw type YZF-R125 een greep naar de kampioenstitel doen.

Roelfsema wist in zijn korte racecarrière al hoge ogen begon te gooien. Na in 2016 voor het eerst met een minibike kennis te hebben gemaakt werd hij een jaar later al geselecteerd om uit te mogen komen in de Molenaar NSF100 Cup. Het doel was om in 2018 als snelste nieuwkomer Rookie kampioen te worden maar het jonge talent wist boven verwachting te scoren en in een vrijwel foutloos seizoen direct de kampioenstitel in de wacht te slepen. Met zijn 12 jaar moest Roelfsema dispensatie aanvragen om in 2019 de overstap naar de Yamaha KicXstart R125 Cup te kunnen maken. Door een blessure was hij genoodzaakt de eerste wedstrijden aan zich voorbij te laten gaan maar bij de derde race van het seizoen liet Roelfsema zien zich direct in het gevecht om de overwinningen te kunnen mengen. Slechts 1 punt hield hem uiteindelijk van de kampioenstitel maar met de titel van vice-kampioen en snelste Rookie werd seizoen 2019 prima afgesloten. Daarnaast maakte Roelfsema afgelopen jaar kennis met de grote banen, door als rijder van de KNMV-selectie met een Moriwaki op het TT circuit van Assen te trainen. Als kers op de taart werd hij in oktober uitgenodigd voor de Red Bull Rookies selectie, waarbij Roelfsema het tot de laatste selectieronde wist te schoppen en zijn visitekaartje voor een nieuwe poging in 2020 heeft afgegeven.

In seizoen 2020 wordt de lat weer een stukje hoger gelegd en is het doel de kampioenstitel in de prestigieuze Open 125cc viertakt-klasse, die als onderdeel van het NK Junior Moto Racing verreden wordt. Roelfsema zal uitkomen op een nieuw type YZF-R125, met ondersteuning van Yamaha Motor Nederland. In tegenstelling tot de Molenaar Honda NSF100 Cup en de Yamaha KicXstart R125 Cup is de Open 125 geen standaardklasse en wordt er met verschillende merken gereden. Ook is er een grote vrijheid van motor, rijwielgedeelte en banden. Daardoor is het van groot belang dat de machine voor ieder circuit zo optimaal mogelijk af wordt gesteld. Het zal dan ook een leerjaar worden voor Roelfsema, waarbij zijn technische kennis en talent om zowel motor als rijwielgedeelte optimaal af te stellen zwaar mee zullen wegen. Hij is dan ook meer gedreven dan ooit om ook in 2020 zo vaak mogelijk op het podium te eindigen en voor de overwinningen te gaan. Daarnaast is de Open 125cc klasse, gecombineerd met diverse trainingen op de grote banen, een ideale voorbereiding op het grotere werk in een internationale Supersport 300-klasse.

Roelfsema bereidt zich momenteel voor om 100% fit aan het nieuwe seizoen te beginnen maar is nog op zoek naar sponsors die hem helpen zijn droom waar te maken: een internationale wegracecarrière op het hoogste niveau!

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App