Nieuwe door Ten Kate Racing geprepareerde Yamaha R6 voor Guus Boes

478

Guus Boes komt dit seizoen uit in de Supersport 600 klasse van het IDM voor het Duitse Buchner Motorsport. Om ook naast de races in het IDM te kunnen trainen werd de regerend NK SuperCup 600 kampioen afgelopen week door zijn trouwe sponsorgroep verrast met de aanschaf van een door Ten Kate Racing Products geprepareerde nieuwe Yamaha R6.

Woensdag 22 mei stond er bij Ten Kate Racing Products een nieuwe en geprepareerde Yamaha R6 klaar voor Guus Boes. Nadat de Noord-Hollander na afloop van het 2018 seizoen de overstap maakte van een Suzuki naar een Yamaha is het maken van km’s een belangrijke zaak om zo snel als mogelijk competitief te kunnen zijn in het prestigieuze Duitse wegrace kampioenschap.Om tussen de IDM-wedstrijden door zoveel mogelijk testkilometers, en eventueel een OW Cup race mee te kunnen pakken, was het daarnaast ook noodzaak dat er vergelijkbare machine als waarmee Boes actief is in Duitsland kon worden aangeschaft.

Ook de trouwe sponsorgroep van Boes zag deze noodzaak in en zo werd er contact opgenomen met Ten Kate Racing Products. In Nieuwleusen werd er een goed geprepareerde Yamaha R6 besteld en afgelopen woensdag was het zover, de machine kon in ontvangst worden genomen.

Er werd vervolgens meteen koers gezet naar het TT Circuit Assen om de nieuwe Yamaha R6 aan de tand te voelen. Twee dagen lang (donderdag en vrijdag) kon er met ondersteuning van Ten Kate Racing Products volop getest worden. Dat het goed ging was na afloop duidelijk van het gezicht van de regerend ONK SuperCup 600 kampioen af te lezen:

Guus Boes: Hier gaan we veel plezier aan beleven en met deze nieuwe en snelle Yamaha zullen we, onder begeleiding van Tristan Lentink van Lentink Sports, de komende tijd veel testkilometers gaan maken. Echt ongelofelijk veel dank aan de sponsors die dit allemaal mogelijk gemaakt hebben, in één woord geweldig.”

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App