Nieuwe passagier Bennie Streuer

2093
2017-oschersleben-bennie-streuer-emmanuelle-clément
Emanuelle Clement en Bennie Streuer - 2017 | foto© Eric Sauvage

Zijspancoureur Bennie Streuer rijdt komend seizoen met een andere bakkenist. De oud-wereldkampioen wegrace (2015) uit Grolloo zal met de Française Emanuelle Clement gaan rijden. Zij neemt de plaats in van Ilse de Haas. Na zeven jaar lief en leed te hebben gedeeld is de relatie van Bennie Streuer met Ilse de Haas beëindigd en ook de samenwerking in het zijspanteam is tot een eind gekomen.

Emanuelle Clement is geen onbekende, want het is de partner van de vroegere bakkenist van Bennie Streuer, Kevin Rousseau. In 2017 en in 2019 heeft Bennie Streuer al diverse malen tijdens trainingen met Emanuelle als passagier gereden en de man uit Grolloo laat weten dat het voor hem een voor de hand liggende keus is geweest de Française te vragen een team met hem te vormen. “Ik denk dat ik al meer dan 100 ronden met haar heb gereden en het voelt goed zo’n ervaren passagier naast mij te krijgen”, aldus Bennie Streuer.Emanuelle Clement reed afgelopen seizoen met de Finse coureur Pekka Pavarinta, maar hij kon niet de garantie geven een volledig WK seizoen 2021 te zullen rijden.

Net als verleden jaar zal Bennie Streuer uitkomen voor het Duitse Team Bonovo Racing en het is de bedoeling dat Streuer en Clement het volledige WK-seizoen gaan rijden. Het wereldkampioenschap zijspan 2021 omvat volgens voorlopige kalender zestien races op acht verschillende circuits. Daarnaast hoopt Bennie een aantal races in Nederland te kunnen rijden en ook deel te kunnen nemen aan de Sidecar Trophy, een belangrijke zijspanrace op het circuit van Rijeka in Kroatië.

De WK-reeks en andere wedstrijden zullen worden gereden met een 600cc Yamaha motorblok, gemonteerd op een Adolf RS chassis. “Het materiaal is nagenoeg gereed”, aldus Streuer, “en ik hoop begin februari in Spanje de eerste trainingskilometers te gaan maken. Maar alles is afhankelijk van de ontwikkelingen en beperkingen met betrekking tot het corona-virus. Dat geldt natuurlijk ook voor de WK-races. Maar we hopen dat we over enkele weken weer kunnen gaan rijden.”Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App