Komende zaterdag zullen de coureurs van het NK Junior Moto Racing voor de laatste keer dit seizoen in actie komen tijdens de finale races in Berghem. Alle minibike-klassen, Molenaar NSF100 Cup, GAMMA Yamaha R125 Cup, Open 125cc klasse, MiniGP en de Puch-klassen rijden diverse trainingen en races. Niet alleen de prijsuitreiking maar ook de kampioenshuldiging zal na afloop van de races plaatsvinden.

In Berghem worden de finaleraces verreden en dat betekent dat er nog maar 50 punten verdeeld zullen worden. In de meeste klassen is het kampioenschap nog onbeslist en het publiek zal dan ook ongetwijfeld weer worden getrakteerd op spannende races.

Bij de minibikes is in de Junioren B de titel al vergeven: Jayant Chote wist als eerste het kampioenschap veilig te stellen. In de Junioren A heeft leider in de tussenstand Owen van Trigt een voorsprong van 46 punten op Jurrien van Crugten. Met nog maar 50 punten te behalen lijkt hij dicht bij de titel. In de Open Minibike klasse is alles nog mogelijk; koploper Luuk Pruijn staat slechts 6 punten los van Djaella van Koolwijk en 38 van Joey Oppersma. In de Molenaar NSF100 Cup gaat Nick Roelfsema zijn voorsprong van 25 punten op Damian Boessenkool verdedigen en in de GAMMA Yamaha R125 Cup is het ook zeer spannend met Melvin van der Voort die slechts 10 punten voorsprong heeft op Eddie de Boer. In de Open 125cc klasse heeft Lloyd de Groof de titel in Emmen op zijn naam geschreven en in de MiniGP klasse verzekerde Bryan Cohen zichzelf al eerder van de titel. Bij de Puch klassen heeft Rob Gerards in de 50cc 39 punten voorsprong op Twan Dekkers en Bart Dijkhof in de 70cc slechts 8 punten op Rik van de Steeg.

Op zaterdag 22 september vangen de vrije trainingen om 09.30 uur aan. ’s Middags worden er vanaf 14:05 uur races verreden en de prijsuitreiking volgt rond 19:00 uur. Na afloop van de reguliere prijsuitreiking zal de kampioenshuldiging voor het NK Junioren 2018 plaatsvinden!

De jonge talenten in actie zien? Dat kan op circuitpark Berghem, gelegen aan de Zevenbergseweg 45, 5351 PG, Berghem. De toegang is gratis.

 

Handige links NK Junior Moto Racing Berghem:

Tijdschema en volledige uitslagen