NK SuperCup 1000: Nigel Walraven pakt overwinning in Assen

187
walraven
Walraven (11) aan de leiding voor Brink en Bekker | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Nigel Walraven is zaterdag in Assen winnaar geworden van de NK SuperCup 1000 wedstrijd. De Suzuki coureur finishte in een ingekorte wedstrijd voor Ricardo Brink en Maarten Bekker.

Ook bij start van de NK SuperCup 1000 was de zon zaterdagmiddag nog ruimschoots aanwezig op het TT Circuit Assen. De coureurs kenden een goede start waar iedereen goed door de eerste bocht wist te komen. Wel crashte Matthijs Kedderman even later in de eerste ronde. Hij wist zijn motor weer op te pakken maar kwam meteen daarna de pits in rijden.

Na twee ronden was het Bryan Schouten die ook de pitstraat ik kwam rijden. Dit leek een technisch probleem.

Ondertussen was het vooraan het veld ontzettend spannend. Ricardo Brink wist rond de helft van de wedstrijd Maarten Bekker in te halen en ging daarna als een speer richting de aan de leiding rijdende Nigel Walraven. Hij wist het achterwiel van Walraven te vinden maar uiteindelijk was het toch de Suzuki coureur die als eerste over de finish wist te komen.

Brink werd tweede en Bekker stelde achter de Start Racing coureur de derde plek veilig. Rinze Luimstra kwam als vierde over de finish voor Cliff Kloots, Wim van den Broeck en Erwin Druijf.

Jarco Grotenhuis wist de achtste plaats voor zich op te eisen  voor Daniel Vermaas en Alexander Klaassen.