NK SuperCup 600: Mooie overwinning voor Thijs Peeters in Assen

113
NK SuperCup600
NK SuperCup 600 podium | foto© Racesport.nl

Thijs Peeters is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de derde NK SuperCup 600 wedstrijd van het seizoen. Achter Peeters kwamen Danny van der Sluis en Coen Bouwmeester als tweede en derde over de finish.

Tijdens de pauze op zaterdag middag waren daar dan toch wat kleine regendruppeltjes te bekennen op het TT Circuit, maar het asfalt was amper nat geworden. Na wat vertraging door een rode vlag situatie in een eerdere race kon om 16:30 uur, later dan gepland, de NK SuperCup 600 race toch van start gaan.
Bij de start ontbraken Kevin van Leuven, Tomas Vries en Kris Verdict op de startgrid. De coureurs startten vanuit de pitlane aangezien men niet op tijd aan de start verscheen. Het was vooral Coen Bouwmeester die een goede start had. De Honda coureur was dan ook degene die als eerste de Haarbocht in dook. Nick Vlaar reed iets te vroeg weg waardoor hij een penalty van twintig seconde aan zijn broek kreeg.

Bij de eerste doorkomst was het Peeters die als eerste doorkwam voor Bouwmeester en Glenn van Straalen. De top vijf wist het een lange tijd erg spannend te houden, met veel wisselingen. In het begin van de race was het Joris Lenfert die ik de Haarbocht crashte, rijder oké.

Halverwege de race waren het Thijs Peeters, Coen Bouwmeester, Danny van der Sluis, Joey Louwes en Van Straalen die er een spannende strijd van maakten. Ondertussen was het meer achterin in het veld Van Leuven die zich al tot op de veertiende plek had weten te vechten vanuit een pitlane start. Met nog maar twee rondes te gaan crashte Silven Venus. De laatste ronde was vooral voorin het veld spannend. Peeters en Bouwmeester zaten dichtbij elkaar.

Uiteindelijk wist Peeters de winst te pakken voor Van der Sluis, Bouwmeester en Louwes. Op de vijfde plek eindigde Van Straalen gevolgd door Quentin Koers, Manuël Wienen, Joél Wienen, Frank Nieman en op de tiende plek Ivar Doornbos.

 

Handige links OW Cup 03 – TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag