NSF 100: Opnieuw sterk optreden Rick Dunnink in Berghem

46

De jonge Staphorster coureur Rick Dunnik liet ook in Berghem zien dat hij van plan is om kampioen te worden dit jaar. Met de pole Žn twee raceoverwinningen loopt hij in het klassement verder uit. Zijn directe opponent Jeffrey Buis liet dure punten liggen in strijd om het kampioenschap. Naast Dunnik stonden ook Loran Faber en Djoy Blommers op het podium.

In de eerste race kwam Jeffrey Buis al in de eerste ronde ten val en kon de wedstrijd daarna niet meer hervatten. De coureur uit Steenwijkerwold verloor daarmee belangrijke punten &eacute;n zakte in het klassement terug naar een vierde plek. Ook Toine Gierkink en Kas Beekmans kwamen ten val in de strijd om de vijfde plaats. Beide coureurs konden hun weg wel vervolgen. Opvallend was de sterk rijdende Timo Wieme. Hij mocht starten vanaf de zesde positie en wist zich knap naar de vierde plaats te rijden. Rick Dunnik schreef de wedstrijd eenvoudig op zijn naam en kwam met ruim 7 seconden voorsprong op Loran Faber over de finish. Djoy Blommers werd op ruim 11 seconden derde.<br /> <br /> <strong> Revanche</strong><br /> De tweede race is opnieuw een makkelijke prooi voor Rick Dunnik. Hij komt wederom als eerste over de streep. Opnieuw is het Loran Faber die de tweede positie opeist. Jeffrey Buis neemt in deze tweede wedstrijd revanche voor zijn valpartij en blijft Djoy Blommers voor waardoor hij derde wordt. Timo Wieme kende een minder goed verloop van zijn tweede race. Door een valpartij kwam hij niet verder dan de 18e plek. Selwin Hamden maakte met een vijfde en zesde plaats een sterke indruk en herstelde zich daarmee goed na een minder goed weekend in Emmen twee weken geleden. Hij stijgt in het klassement van de dertiende naar de negende plek.&nbsp;

<strong>Volgende wedstrijd&nbsp;</strong><br /> <p> De 21 coureurs rijden dit seizoen 8 wedstrijden, elk bestaande uit eenvrije training, een kwalificatietraining en 2 wedstrijdraces. Aan het eindvan het seizoen is de winnaar Nederlands Kampioen. Op 17 mei wordt de volgende wedstrijd gereden op Circuit de Landsard in Eindhoven.</p> <p><br /> </p> <br /> <!– AddThis Button BEGIN –> <div class="addthis_toolbox addthis_default_style"> <a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a> <a class="addthis_button_tweet"></a> <a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a> <a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a> </div> <!– AddThis Button END –><br /> <br /> <!– nieuwsbrief link begin–> <p> </p> <p style="font-family: arial; margin: 0px; padding: 0px; line-height: 16px;">De vernieuwde Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen?<strong style="font-style: italic;"> &nbsp;</strong><em><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="text-decoration: underline; color: #000000; font-weight: normal; margin: 0px; padding: 0px;"></a></em><strong style="font-style: italic;">&nbsp;</strong><a href="http://racesport.us6.list-manage.com/subscribe?u=d2cab6cc424ca501e5120feda&amp;id=2fe6def47d" style="font-style: italic; text-decoration: underline; margin: 0px; padding: 0px;" title="Meld je hier aan"><strong><span style="color: #7030a0;">Meld je hier aan &raquo;</span></strong></a></p> <!–nieuwsbrief link einde –>