Met respectievelijk de zeventiende en achttiende tijd zijn Bo Bendsneyder en Dominique Aegerter goed begonnen aan de Grand Prix van Portugal. Op het uitdagende circuit van Portimao zaten beide rijders van NTS RW Racing GP steeds in of dichtbij de top 15.

Aegerter en Bendsneyder begonnen de dag in Portimao door samen het circuit te verkennen. Aegerter moest in de extra lange eerste vrije training weer even wennen aan de NTS en aan het circuit, waar de Moto2 nog nooit eerder reed. Bendsneyder was sneller gewend aan het circuit waar hij zes jaar geleden in de Moto3 voor het laatst reed. Hij zette in FP1 al de twaalfde tijd neer.

In de tweede training was al snel duidelijk dat zowel de Zwitser als de Nederlander de slag te pakken had. Met zijn 1.43.662 stond Aegerter een poosje in de top 10, maar uiteindelijk belandde hij ermee op plaats 18, op 0.721 van de snelste tijd. Ook Bendsneyder kwam dichtbij de top 10, maar zakte met zijn snelste tijd van 1.43.634 uiteindelijk van de dertiende naar de zeventiende plaats, op 0.693.

Bo Bendsneyder: “Het is een heel leuke baan. Ik heb hier vroeger wel gereden, maar met de Moto2-machine en nieuw asfalt voelt het als een compleet nieuwe baan. Al met al was het een goede dag: vanochtend twaalfde, vanmiddag zeventiende. We waren vandaag nog niet eens op zoek naar een heel snelle tijd, maar mijn pace is zo goed dat ik mijn snelste tijd een paar rondjes achter elkaar kon rijden. Dat belooft veel voor morgen.”

Dominique Aegerter: “Het is een heel speciaal circuit. Net een achtbaan, erg leuk om hier te rijden. Het vergt wel veel van het lichaam en het is lastig om de motor goed af te stellen doordat het voortdurend op en neer en heen en weer gaat. Van FP1 naar FP2 hebben we een flinke stap kunnen maken. We zijn zeker op de goede weg en doordat Bo en ik zo dicht bij elkaar staan, kunnen we goed elkaars data vergelijken en nog verder verbeteren.”

Handige links Grande Prémio MEO de Portugal 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App