Nutec-Benjan-Kawasaki contracteert Turks talent Ali Efe Yeğin

159
Nutec-Benjan-Kawasaki
Ali Efe Yeğin | foto© Nutec-Benjan-Kawasaki

Nadat Nutec-Benjan-Kawasaki eerder al de Nederlander Walid Khan (Soppe) en de Australiër Tom Edwards contracteerde als coureurs voor het WorldSSP300 kampioenschap heeft het team nu overeenstemming weten te bereiken de Turkse coureur Ali Efe Yeğin om komend seizoen voor het team uit te komen in de STK1000 klasse van het World Superbike kampioenschap.

Het Nederlandse Benjan-Kawasaki, dat onlangs een meerjarige sponsorovereenkomst tekende met Nutec Olie uit Japan, heeft haar teamsamenstelling voor komend seizoen rond. Na het aantrekken van Kahn (Soppe) en Tom Edwards, die in 2018 van start gaan in de WorldSSP300 klasse, heeft het team bekend gemaakt dat de Turkse coureur Ali Efe Yeğin komend seizoen de Kawasaki ZX-10RR zal gaan bemannen en uit zal komen in de STK1000 klasse van het World Superbike kampioenschap.Yeğin is één van de race-studenten uit de stal van vijfvoudig wereldkampioen Kenan Sofuoglu en weet inmiddels net als zijn leermeester al wat winnen is. Zo won Yegin in 2015 het Turkse Superstock 600 kampioenschap en één jaar later was hij de beste in het nationale Supersport 600 kampioenschap. Ook in 2017 wist hij opnieuw nationaal kampioen te worden.

Yeğin is geboren op 31 augustus 1993 en begon dankzij zijn vader, een voormalig crosskampioen, op negen-jarige leeftijd met racen. Yeğin racet met een duidelijk doel; hij wil de opvolger worden van Toprak Razgatlıoğlu, zijn landgenoot die na een paar indrukwekkende resultaten in de STK1000 klasse dit seizoen zijn debuut gaat maken in de World Superbike klasse.

Ali Efe Yeğin: “Ik ben er erg trots op dat ik in 2018 mag racen voor Nutec-Benjan-Kawasaki en ik zal alles geven om de samenwerking tot een succes te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we dankzij het team en Kenan Sofuoglu alles hebben om goede resultaten te behalen. Kenan is zeer belangrijk voor mij omdat hij zoveel succes heeft gehad, en nog steeds heeft, en ik wil natuurlijk hetzelfde zien te bereiken. Ook ben ik veel dank verschuldigd aan mijn gemeente Balıkesir. Zonder deze ondersteuning zou ik niet kunnen racen. De laatste drie jaar waren ongelooflijk met drie kampioenschappen op rij. Vanzelfsprekend ga ik voor vier op een rij, maar ik weet dat deze nieuwe uitdaging pittig is dus we bekijken het stap voor stap.”

Nutec-Benjan-Kawasaki test de komende maand in Spanje om klaar te zijn voor de start van zowel het WorldSSP300 als ook het STK1000 kampioenschap dat in het weekend van 13 t/m 15 april van start gaat op het Motorland Aragon Circuit in Spanje.